Oilers avasi voittotilinsä Manhattanilla, Senators tyrmäsi Kingsin

NHL / Uutinen
Connor McDavid oli Rangersille liian paha pideltävä.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Edmonton Oilers otti kauden avausvoittonsa kukistettuaan New York Rangersin lauantain iltapelissä 2−1. Oilersin tehomiehinä toimivat kahden pisteen iltaa viettäneet Connor McDavid ja Ryan Nugent-Hopkins. Ottawa Senators puolestaan tyrmäsi Los Angeles Kingsin jo avauserässä.

Ottelun alku oli Oilersille vaikea. Evan Bouchard otti kiinnipitämisjäähyn viiden minuutin pelin jälkeen ja Rangers pääsi yrittämään maalintekoa ylivoimalla. Oilers kuitenkin kesti jäähyn.

Rangers vastasi ottelun avausmaalista, kun ensimmäistä erää oli pelattu seitsemän minuuttia. Mika Zibanejad sai syötön Marc Staalilta ja ohitti Cam Talbotin tarkalla rannelaukauksella.

Oilersin kuitti tuli vain minuuttia myöhemmin, kun Ryan Nugent-Hopkins lapioi Darnell Nursen laukauksesta tulleen irtokiekon sisään.

Toisessa erässä Oilers siirtyi kuskin paikalle ja varsinkin Ryan Stromen johtama kolmosketju loi useita maalintekopaikkoja. Henrik Lundqvist ei kuitenkaan ollut ohitettavissa.

Erän loppupuolella Rangersilla oli loistopaikka siirtyä ottelussa johtoon. Connor McDavid siivosi kuitenkin Zibanejadin laukauksen maaliviivalta väljemmille vesille. Hetkeä myöhemmin Zibanejad oli uudestaan tekopaikassa, mutta hänen laukauksensa osui tolppaan.

Oilers ratkaisi ottelun kolmannessa erässä, kun Vladislav Namestnikov joutui jäähylle tempaistuaan Kailer Yamamoton nurin. Leon Draisaitl löysi maalin kulmalta McDavidin, joka lusikoi rystypuolelta kiekon verkkoon. Oilers piti johtoasemansa loppuun saakka ja otti kauden avausvoittonsa 2−1-lukemin. 

Senatorsin avauserä Kingsin turmana

Ottawa Senators oli tyly isäntä lauantain toisessa iltapelissä, kun se kohtasi Los Angeles Kingsin. Senators ratkaisi ottelun jo avauserässä, kun Chris Tierney, Chris Wideman ja Mark Stone veivät maaleillaan kotijoukkueen 3−0-johtoon. 

Toisessa erässä Senators siirtyi Colin Whiten maalilla 4−0-karkumatkalle. Trevor Lewis kavensi erän loppupuolella lukemiksi 1−4. Wideman sinetöi kolmannessa erässä illan toisella maalillaan 5−1-loppulukemat Senatorsille.

» Lähetä palautetta toimitukselle