Oikaisu: Jakob Lilja ei vaihdakaan maajoukkuetta − nimettiin mukaan vasten pelaajan tahtoa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Jakob Lilja on viettänyt viimeiset kaksi kautta Kazakstanissa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Ruotsalainen Jakob Lilja nimettiin Kazakstanin maajoukkueleiritykseen, mutta pelaajan Expressenille antaman haastatelun mukaan hän ei ole vaihtamassa kansalaisuutta. Lilja on pelannut kaksi edellistä kautta Barys Nur-Sultanissa.

Heinäkuussa 29 vuotta täyttävä Jakob Lilja on pelannut maaotteluita Ruotsin riveissä niin juniorien kuin aikuisten tasolla, mutta hän ei ole edustanut maajoukkuetta arvokisoissa. Tre Kronorissa hänelle on kirjattu seitsemän maaottelua kaudella 2018−19.

SHL:ssä Linköpingiä ja Djurgårdenia edustanut Lilja siirtyi kaudeksi 2019−20 Pohjois-Amerikkaan ja pelasi 37 NHL-ottelua Columbus Blue Jacketsin riveissä. Seuraavalla kaudella hän siirtyi KHL:n kazakstanilaisjoukkue Barys Nur-Sultanin riveihin.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton sääntöjen mukaan ilman arvokisaedustuksia ollut pelaaja voi vaihtaa kansalaisuutta kahden peräkkäisen kauden jälkeen. Arvokisoissa pelannut pelaaja tarvitsee vaihtoon neljä peräkkäistä kautta. Näin ollen Liljalla olisi sääntöjen mukaan ollut mahdollisuus edustaa Kazakstania.

− Puhelimeni on ollut kuumana koko iltapäivän. Mutta en tule pelaamaan Kazakstanin joukkueessa. He haluavat minut mukaan, mutta olen sanonut ei, Lilja kertoo Expressenille.

Lilja ei ole jatkamassa KHL:ssä. Hän kertoo, ettei ole tehnyt päätöstä uudesta seurasta, mutta myöntää samalla, että Sveitsissä useampi seura on esittänyt kiinnostusta.

Ruotsalaistaustaisista pelaajista Kazakstanin maajoukkueessa ovat aiemmin pelanneet Henrik Karlsson ja Viktor Svedberg.

Päivitetty klo 23.42. Kumottu aiemmat tiedot ja lisätty Liljan kommentit Expressenille.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös