Ohtamaalle huitaisusta pelikieltoa − pelikelpoinen kuitenkin seuraavassa ottelussa

LIIGA / Uutinen
Ohtamaa kärsi pelikieltonsa etukäteen.
Kärppien Atte Ohtamaa sai perjantain HIFK-ottelun huitaisustaan yhden ottelun pelikiellon. Puolustaja on pelikelpoinen kuitenkin jo oululaisten seuraavassa ottelussa.

Kärppien puolustaja Atte Ohtamaa huitaisi perjantain ottelussa HIFK-hyökkääjä Iikka Kangasniemeä polvitaipeeseen toisen erän lopulla, minkä vuoksi Kangasniemi joutui jättämään ottelun kesken. Tilanteesta ei tuomittu Ohtamaalle rangaistusta, mutta päävideotuomarin mukaan tilanteesta olisi tullut tuomita ottelurangaistus huitomisesta.

Kurinpitodelegaation mukaan Kangasniemen loukkaantumisen vuoksi tilanne oli ottelurangaistuksen arvoinen. Delegaatio totesi kuitenkin myös, ettei iskua ole syytä tarkastella vahingoittamisyrityksenä, sillä huitaisu ei ollut erityisen voimakas eikä niin sanottu kirvesisku.

Ohtamaa oli väliaikaisessa pelikiellossa lauantain ottelusta HIFK:ta vastaan, joten hän kärsi nyt saamansa pelikiellon tuolloin. Puolustaja on siis pelikelpoinen Kärppien seuraavassa ottelussa, jossa se kohtaa perjantaina KooKoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle