Nyt virallista: Putinin lähipiiriläiset aikovat luopua entisestä Hartwall Arenasta, myyntiprosessi edennyt "kohtuullisesti"

LIIGA, MESTIS, MAAJOUKKUE / Uutinen
Helsinki-halli tunnetaan Jokerien kotipesänä.
Kuva © Tiia Mahkonen

Entinen Hartwall Arena, nykyinen Helsinki-halli, on Jatkoajan tietojen mukaan päätetty myydä. Kiinteistön pääomistaja Arena Events oy tiedotti asiasta kaikkia omistajia tänään sisäisellä tiedotteella. Sisäinen tiedote kytkeytyy halliyhtiön yhtiökokoukseen, joka on parhaillaan meneillään areenassa. Yhtiökokouksen puheenjohtajana toimii Jatkoajan tietojen mukaan Gennadi Timtšenkon asiainhoitaja Kai Paananen.

Asiasta kertoi omien tietolähteidensä pohjalta ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Arena Eventsin kautta hallin pääomistajat ovat venäläis-suomalainen oligarkki Timtšenko sekä venäläis-suomalainen liikemies Roman Rotenberg. He siis nyt kertoivat muille osaomistajille tehneensä päätöksen myydä omistusosuutensa. Kumpikin kuuluu Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähipiiriin. 

Timtšenko ja Rotenberg ovat olleet jo vuosia kansainvälisillä talouspakotelistoilla Putin-suhteensa takia. Koska Venäjä aloitti helmikuussa hyökkäyssodan Ukrainaan, venäläisomisteinen Helsinki-halli on ollut keväästä asti vailla käyttöä.

Tiedotuksessaan Arena Events luonnehti tänään muille osaomistajille osakkeidensa myyntiprosessin edenneen "kohtuullisesti". Arena Eventsin mukaan tänäinen halliyhtiön yhtiökokous on viimeinen, jossa Arena Events on osakkeenomistajana. Arena Events ei sisäisessä tiedotuksessaan nimeä hallin mahdollista uutta pääomistajaa.

Helsinki-hallin tonttimaan omistaa Helsingin kaupunki.

Venäläisille asetettujen pakotteiden takia myynnistä tulevia rahoja ei voida asiantuntijoiden mukaan maksaa suoraan heille. Yksi mahdollinen tapa toteuttaa kauppa on rahojen siirtäminen sulkutilille, joka vapautettaisiin mahdollisesti Ukrainan sodan päätyttyä.

Helsingin pormestari Juhana Vartiainen on kertonut Helsingin Sanomille, että hallin kauppaan tarvitaan ulkoministeriön lupa. 

Hallin myynti on Helsingille tärkeä asia, sillä kaupungissa ei ole ollut käyttökelpoista kansainvälisen luokan sisähallia areenan ollessa suljettuna.

25-vuotias Helsinki-halli on toiminut avaamisestaan saakka Jokerien kotikenttänä. KHL:n viime keväänä jättänyt Jokerien edustusjoukkue ei pelaa tällä kaudella missään sarjassa.

Helsinki-hallissa on myös kallion sisään louhittu harjoitushalli, joka on ollut muun muassa Jokerien juniorijoukkueiden käytössä. Tällä kaudella Jokerien juniorit ovat pelanneet Pirkkolassa.

Myös harjoitushallin käytöllä olisi tärkeä merkitys, sillä pääkaupunkiseudun jäähallien määrä on varsin rajallinen alueella olevaan junioripelaajien määrään nähden.

Uutista täydennetty kello 16.17.

» Lähetä palautetta toimitukselle