Nyt se on varmaa: Kärpät sai Jesse Puljujärven ja Liiga uuden supertähden

LIIGA / Uutinen
Jesse Puljujärvi pelaa tulevalla kaudella kasvattajaseuransa Kärppien riveissä.
Kuva © Getty Images
Oulun Kärppien kasvatti, kolmen vuoden takainen NHL:n nelosvaraus Jesse Puljujärvi on tehnyt sopimuksen Kärppien kanssa. Sopimus on yhden kauden mittainen ja sisältää 1. joulukuuta asti ulottuvan option NHL:ään siirtymisestä.

Viimeiset kaudet Pohjois-Amerikassa AHL:ssä sekä NHL:ssä kiekkoullut Jesse Puljujärvi pelaa Kärpissä kaudella 2019-2020. Oululaisseura tiedotti asiasta tänä aamuna.

Puljujärven sopimus Kärppien kanssa on vuoden mittainen ja se sisältää option, joka mahdollistaa nuorukaisen siirtymisen NHL-kaukaloihin ennen joulukuuta. Viime kaudella NHL:n puolella 46 ottelussa tehot 4+5 saalistanut ja AHL:ssa neljässä kamppaillussa tehopisteet 2+2 nakuttanut Puljujärvi lähtee innolla auttamaan Kärppiä.

Lupauksen viime kausi päättyi harmittavasti loukkaantumiseen, joka vaati leikkaushoitoa. Puljujärven lonkkaleikkaus onnistui kuitenkin mallikkaasti, mikä on mahdollistanut aikaisen paluun harjoittelun pariin.

- Kroppa tuntuu hyvältä. Mukava palata Ouluun ja auttaa joukkuetta, Puljujärvi sanaili tiedotteessa siirrostaan.

Huippulupaus on harjoitellut kasvattajaseuransa kanssa jo pidemmän tovin kesällä. Puljujärvi on harjoituksissa viilettänyt myös ylivoimalla.

- Treeneissä on kova kilpailu ja paljon hyviä jätkiä.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kommentoi huippuhankinnan saapumista seuraavasti:

- Upea juttu, että Jesse päätti tehdä meidän kanssamme koko kauden kattavan sopimuksen. Jesse on Kärppien oma kasvatti, jonka fysiikka, taidot ja lahjakkuus riittävät varmasti NHL:ään. Haluamme olla mukana auttamassa ja tukemassa Jesseä kohti sitä tavoitetta.

Vielä ei ole varmaa tietoa milloin Puljujärvi hyppää ensimmäisen kerran kärppäpaita päällään viralliseen otteluun. Kärpät aloittaa CHL-taipaleensa perjantaina 30.8. kotiottelulla ranskalaista Grenoblea vastaan. Tuolloin olisi Puljujärvellä ensimmäinen mahdollisuus.

Muokattu 27.8.2019 kello 10.13: Otsikkoa muutettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle