Nyt on kulttuuriteko! Juhani Tammisen Sport vastaan Porin Ässät – taas mennään

LIIGA / Uutinen
Juhani Tamminen oli ikimuistoisen Ässät–Sport-karsintasarjan avainhahmoja.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Keväällä 2009 legendaarisessa liigakarsinnassa kohdanneet Ässien ja Sportin alumnijoukkueet kokoontuvat ensi viikolla samalle jäälle Vaasassa.

Vuoden 2009 kevään liigakarsinta Ässien ja Sportin välillä kuuluu elimellisesti suomalaisen jääkiekon kansantarustoon. Sport toteuttaa ensi viikon lauantaina 27. päivä lokakuuta lajikulttuuriteon, kun se järjestää näytösottelun, jossa Sport ja Ässät kohtaavat.

Tapahtuman nimi on GAME 8. Sportin penkin taakse on lupautunut vaasalaisten kevään 2009 päävalmentaja Juhani Tamminen. Sportin silloisesta joukkueesta mukana ovat ainakin Paul Cabana, Kim Nabb, Lauri Kinos, Tuomas Takala, Antti Uitto, Markus Jämsä, Jussi Pernaa ja Tuomas Immonen. Ässien pelipaitaan pukeutuvat Ilta-Sanomien mukaan muun muassa Jari Korpisalo, Risto Tuomi, Markku Tähtinen, Veli-Pekka Ketola, Marko Sten, Timo Hakanen ja sekä Ässissä että Sportissa pelannut Marko Härkönen. Porilaisia keväällä 2009 päävalmentanut Alpo Suhonen on ilmoittanut julkisella Facebook-sivullaan, ettei häntä ole kutsuttu tapahtumaan.

Liiga – silloinen SM-liiga – oli vuosia suljettu läpi 2000-luvun, joten vuonna 2009 pelattiin pitkästä aikaa ensimmäiset karsinnat pääsarjan viimeisen ja Mestiksen mestarin välillä. Sport nappasi tuolloin historiansa ensimmäisen Mestis-mestaruuden ja haastoi Ässät lopulta ratkaisevaan seitsemänteen osaotteluun venyneeseen karsintaottelusarjaan. Taisto muistetaan äärimmäisen tiukkana, aivan kaikki keinot olivat käytössä.

Näytösottelun jälkeen Vaasassa pelataan Liiga-ottelu Sport–Ässät.

» Lähetä palautetta toimitukselle