Nyt IIHF päätti sen: Jääkiekon miesten MM-kisat pelataan pian kapeassa kaukalossa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Miesten MM-kisoissa tuuletellaan pian pienemmässä tilassa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n Slovakiassa kokoontunut kongressi on päättänyt, että lajin miesten arvokisat siirrytään pelaamaan NHL-levyisessä kaukalossa. NHL-kaukalo on 26 metriä leveä, Euroopassa kaukalot tapaavat olla joko 30 tai 28 metriä leveitä.

Tänään tehdyn päätöksen mukaan kyse on aluksi testijaksosta. Miesten pää-MM-kisat, alle 20-vuotiaiden ja alle 18-vuotiaiden poikien pää-MM-kisat pelataan kapeassa kaukalossa vuosina 2022–2025.

– Meillä on sellainen hallituksen päätös, joka kerrottiin kongressille, joka ei laittanut sitä äänestykseen, että 2022 Suomen kisoissa ja siitä eteenpäin kolmet seuraavat kisat pelataan kapeassa kaukalossa, IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola kommentoi CMoren MM-uutisissa.

Testijakso ei siis koske naisten jääkiekkoa, eikä ilmeisesti miesten sarjan aladivisioonia.

– Tämä on neljän vuoden kokeilu, jonka jälkeen tehdään lopulliset päätökset, Kummola sanoi CMorelle.

– Luulen, että aika moni olisi 28 metrin kannalla. Että ei tämä 26 metriä ole hurraa-huutoja aiheuttanut – Suomessa ainakaan. Esimerkiksi Tampereen halliin tullaan tekemään 28- ja 26-metriset, ja uskon, että Liiga tulee tulevaisuudessa pelaamaan 28-metrisessä, hän jatkoi.

Idea kapeista kaukaloista MM-kisoihin on peräisin IIHF:n sveitsiläiseltä puheenjohtajalta René Faselilta. Kummola on kertonut Helsingin Sanomille Faselin saaneen ajatuksen käytyään tavoistaan poiketen katsomassa jääkiekkoa sivukatsomon aitioiden sijaan päätykatsomosta.

Muokattu 25.5.2019 kello 23.09: Otsikosta otettu pois NHL-kaukalot ja vaihdettu kapeiksi kaukaloiksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle