Nuorten MM-kulta ratkotaan Edmontonin kuplassa – Ruotsin kisaisännyys siirtyy vuoteen 2024

MAAJOUKKUE / Uutinen
Alexis Lafreniére juhli MM-kultaa Kanadan paidassa talvella 2020.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Kansainvälinen jääkiekkoliitto ilmoitti torstaina, että tulevat alle 20-vuotiaiden MM-kilpailut pelataan Edmontonissa, ilman yleisöä. Koko turnaus pelataan yhdessä hallissa ja sen mahdollistaa NHL:n pudotuspeleistä tutut kupla-olosuhteet.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto ilmoitti torstaina, että alle 20-vuotiaiden MM-kilpailut pelataan vuodenvaihteessa kupla-olosuhteissa Edmontonissa. Alunperin turnaus oli tarkoitus järjestää kahdessa kaupungissa, Edmontonissa ja Red Deerissä.

IIHF ilmoitti myös, että alunperin Ruotsille myönnetyt vuoden 2022 kisat pelataan Kanadassa. Ruotsin kisaisännyys siirtyy vuoteen 2024.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Rene Faselin mukaan pelaajien, toimitsijoiden ja kannattajien terveys oli suurin syy päätökselle järjestää kisat ilman yleisöä.

– Tämä on erittäin hankala päätös, mutta loppujen lopuksi meillä ei ollut valinnanvaraa. Pelaajien, toimitsijoiden ja kannattajien terveys on tärkein asia. NHL on osoittanut että Edmontonin kupla toimii ja uskon, että pystymme viemään omat kisamme läpi kunnialla, Fasel kertoi IIHF:n tiedotteessa.

TSN-toimittaja Darren Dregerin tietojen mukaan eurooppalaiset joukkueet siirtyvät Kanadaan kolmella charter-lennolla joulukuun toisella viikolla. Pelaajia testataan ennen Pohjois-Amerikkaan siirtymistä ja testejä tehdään päivittäin koko kisojen ajan. Turnauksen aikatauluun tulee muutoksia ja se julkaistaan lähiaikoina.

IIHF ilmoitti jo aiemmin päivällä, että se peruu ylintä sarjatasoaan lukuun ottamatta tämän kauden alle 20-vuotiaiden miesten ja sekä kaikki alle 18-vuotiaiden naisten MM-turnaukset vallitsevan koronavirustilanteen takia.

» Lähetä palautetta toimitukselle