Nuorten MM-kisoissa säväyttänyt tšekkimaalivahti siirtyy Ilvekseen

LIIGA / Uutinen
Lukáš Dostál on tuttu näky Tšekin juniorimaajoukkueista.
Maalivahtipelinsä kanssa tuskaillut Ilves lisäsi syvyyttä kyseiselle pelipaikalle hankkimalla nuoren Lukáš Dostálin.

Liigassa kahdeksantena oleva Tampereen Ilves on vahvistanut maalivahtiosastoaan 18-vuotiaalla tšekkiläisellä Lukáš Dostálilla. Dostálin sopimus Ilveksen kanssa kattaa loppukauden.

Dostál on Anaheim Ducksin viime kesän kolmannen kierroksen varaus numerolla 85. Tähänastisen uransa Dostál on pelannut kasvattajaseurassaan HC Kometa Brnossa. Tällä kaudella Dostál on päässyt pelaamaan vain kaksi ottelua Kometan edustusjoukkueessa.

Pääasiassa Dostál on pelannut tämän kauden lainalla Tšekin kakkosliigassa SK Horácká Slavia Třebíčin joukkueessa torjuntaprosentilla 91,5. Dostál säväytti kuukausi sitten päättyneissä nuorten MM-kisoissa napaten ykkösvahdin paikan ja hänet valittiin joukkueensa kolmen parhaan pelaajan joukkoon torjuntaprosentilla 95,7.

– Dostál on yksi ikäluokkansa lahjakkaimmista maalivahdeista maailmassa, ja hänellä on edessään loistava tulevaisuus. Lukáš tuo maalivahtiosastollemme lisää kilpailua, ja olemme erittäin tyytyväisiä, että hän näki Ilveksen parhaana mahdollisena paikkana kehittyä loppukauden aikana, Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle