Nuoret maalivahdit vastakkain Hämeenlinnassa − KalPan Patrik Kerkola tekee Liiga-historiaa

LIIGA / Uutinen
KalPan Stefanos Lekkas saa perjantaina huilivuoron.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
HPK ja KalPa kohtaavat perjantaina liigakamppailussa Hämeenlinnassa. Ottelussa tehdään liigahistoriaa kahdella eri tavalla.

KalPan tolppien välissä aloittaa perjantain ottelussa vasta 16-vuotias Patrik Kerkola. Kerkolasta tulee samalla Liiga-historian nuorin ottelun aloittanut maalivahti 16 vuoden, 11 kuukauden ja 8 päivän iässä. Nuori maalivahti on ollut tällä kaudella jo useaan otteeseen kuopiolaisten kokoonpanossa, mutta vastuuta jäällä ei ole vielä tähän mennessä tullut.

Liigan historiassa Kerkolaa nuorempana ottelussa ovat torjuneet vain Kari Takko ja Petri Engman. Takko luisteli Liiga-historian nuorimpana Ässien maalille Lukko-ottelussa joulukuussa 1978 ollessaan 16 vuoden, viiden kuukauden ja 20 päivän iässä.

Myös HPK:n tolppien väliin luistelee nuori maalivahti, kun torjuntavastuun ottaa 17-vuotias Kim Saarinen. Saarinen debytoi Liigassa viime viikolla, kun hän torjui kiekkoja voitokkaasti ottelussa JYPiä vastaan. 

Kyseessä on samalla myös ensimmäinen kerta Liigan historiassa, kun ottelun molemmat aloittavat maalivahdit ovat alaikäisiä.

Juttua muokattu 8.3.2024 klo 20:43: Korjattu virheellinen tieto siitä, että Kerkola olisi kaikkien aikojen toiseksi nuorin Liiga-vahti.

» Lähetä palautetta toimitukselle