Nuoret Leijonat päihitti Kanadan MM-kenraalissa - Lopullinen joukkue julkistetaan myöhemmin

MAAJOUKKUE / Uutinen
Ukko-Pekka Luukkonen torjui Kanadan nurin. Kuva viime vuoden kisoista, joissa Luukkonen oli Suomen ykkösmaalivahti.

Nuoret Leijonat päätti MM-kisoihin valmistavan leirityksensä kaatamalla Kanadan harjoitusottelussa 5–2.

Suomen maaleista vastasivat Otto Latvala, Linus Nyman, Anton Lundell, Eeli Tolvanen ja Santeri Virtanen. Tehokkaana hääri myös Kaapo Kakko, joka saalisti kaksi syöttöpistettä.

Suomen maalilla Ukko-Pekka Luukkonen torjui 31 Kanadan laukausta.

– Hyvä peli, pelattiin joukkueena hyvin ja tylysti. Vähän kävi tuurikin omissa mutta tänään kyllä tuuri ansaittiin, pelattiin vahva peli, Luukkonen sanoi ottelun jälkeen.

Ottelu pelattiin Vancouverissa, tulevien kisojen pääareenalla. Suomi pelaa alkulohkon pelinsä Victoriassa.

– Oli hieno päästä pelaamaan Kanadaa vastaan peli NHL-hallissa ja paljon oli porukkaa katsomassa. Mikäs sen parempi treeni kisoja varten. Hyvä fiilis jäi pelistä, Luukkonen kertoi.

Ensimmäisessä harjoitusottelussaan Suomi kukisti Tanskan peräti 7–0, joten Nuoret Leijonat pääsevät lähtemään vahvassa tulosvireessä Vancouverin kisoihin.

Suomen lopullinen kisajoukkue julkistetaan vasta joulupäivänä. Päävalmentaja Jussi Ahokas kertoi Ylelle, että ketään ei lähetetä leiriryhmästä saman tien kotiin.

Suomella on ryhmässään vielä kolme ylimääräistä pelaajaa.

– Kaikki lähtevät nyt täältä Vancouverista yhdessä Victoriaan ja teemme päätöksiä sitten joulupäivänä. Varsinkin puolustuspäässä meillä on todella vaikeat päätökset edessä, Ahokas totesi Ylen haastattelussa.

Nuoret Leijonat aloittaa turnauksensa tapaninpäivänä Ruotsia vastaan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle