Nuorelle Nelly Anderssonille ja Nellie Karlbergille sekä maalivahti Miia Vainiolle sopimukset Suomen mestarin riveihin

Naisten Liiga / Uutinen
HIFK on tuorein naisten Suomen mestari.
15-vuotias Nelly Andersson on pelannut viime kaudet HIFK:n akatemiajoukkueessa. Nyt tie vie liigasopimuksen myötä Stadin Gimmojen edustukseen. Sama suunta on maalivahti Miia Vainiolla ja Nellie Karlbergillä.

Tuore naisten Suomen mestari HIFK ilmoitti perjantaina, että 15-vuotias puolustaja Nelly Andersson tulee seuran naisten liigajoukkueen vahvuuteen ensi kaudeksi. Andersson on pelannut viime kaudet pääasiassa Naisten Mestistä helsinkiläisten akatemiaryhmässä, mutta ehti viime kaudella pelata myös seitsemän Naisten Liigan ottelua.

Liigakarsinnoista paikkaa ylimmälle sarjatasolle tavoitelleen HIFK:n akatemian riveissä Andersson teki viime kaudella yhteensä 13 runkosarjaottelussa kymmenen tehopistettä. Karsintojen viidessä matsissa hän tehoili 2+2=4 pistettä. Andersson pelasi menneellä kaudella myös kolme ottelua Tyttöleijonissa.

Anderssonin tavoin HIFK:n akatemiajoukkueessa pääasiassa pelannut maalivahti Miia Vainio on tehnyt naisten liigasopimuksen Stadin Gimmojen kanssa. Kuten Anderssonkin, myös Vainio piipahti muutaman ottelun ajan HIFK:n naisten edustusjoukkueessa.

19-vuotias Vainio pelasi kaudelle 2021−22 asti kasvattiseurassaan KJT Haukoissa. Keravalaisseuran naisten edustusjoukkueen toiminta lopetettiin päättyneen kauden jälkimainingeissa.

Kolmas liigasopimuksen tehnyt pelaaja on Nellie Karlberg. 18-vuotias hyökkääjä on HIFK:n omia kasvatteja, joka on pelannut jo pitkään HIFK:n akatemiajoukkueessa ja pääsi koettamaan myös liigavauhtia viime kaudella. Kymmenessä naisten Liigamatsissa Karlberg teki tehot 2+2=4.

Muokattu: 19.5.2023, kello 15.44: Juttua muokattu kauttaaltaan Vainion sopimuksen myötä.

Muokattu: 19.5.2023, kello 16.09: Juttua muokattu kauttaaltaan Karlbergin sopimuksen myötä.

» Lähetä palautetta toimitukselle