Numero 12 Hakametsän kattoon − Tappara jäädytti Erkki Lehtosen pelinumeron

LIIGA / Uutinen
Erkki Lehtonen puki vielä kerran Tapparan pelipaidan ylleen
Kuva © Saana Hakala

Kalevi Numminen, Pekka Marjamäki, Timo Jutila, Janne Ojanen, Timo Susi. Nämä nimet komeilevat Hakametsän mediakuution vieressä. Nyt rivin jatkona on numero 12 Erkki "Ekku"  Lehtonen. 

Paidanjäädytysseremoniaa kunniotti läsnäolollaan Tapparan vuoden 1979 mestarijoukkue Martti Jarkon, Lasse Litman ja Rauno Korven johdolla. Itseoikeutetusti paikalla oli myös illan sankari Lehtonen, joka myös oli nostamassa kannua keväällä 1979.

Moni olisi nostanut Lehtosen paidan hallin kattoon jo vuosia aiemmin. Tämän huomioi puheessa myös Tapparan hallituksen puheenjohtaja Heikki Penttilä. Tapparan menestyksekäs historiaa kätkee syövereihinsä pitkän liudan huippunimiä, joten Tampereella joudutaan tarkoin miettimään kenen paita milloinkin jäädytetään. Nyt vihdoin oli Lehtosen vuoro.

Lehtonen voitti kirvesrinnoissa peräti kuusi mestaruutta. Yhdessä Suden kanssa he dominoivat liigakaukaloita vuosien ajan. Yli piste per peli tahdilla kiekkoillut Lehtonen oli Tapparan kantavia voimia läpi 80-luvun. Lehtonen on Tapparan kautta aikain kolmanneksi paras pistemies Ojasen ja Suden jälkeen.

Vaikka Lehtosta hieman syrjittiin maajoukkueessa mm. pienen kokonsa vuoksi, on hän silti yksi ikimuistoisimpia leijonapelaajia. Lehtosen mailasta syntyi nimittäin 2−1 voittomaali Neuvostoliiton verkkoon Calgaryn olympialaisissa, mikä takasi leijonille historiansa ensimmäisen arvokisamitalin.

» Lähetä palautetta toimitukselle