Norris-finalisteina puolustajien pistepörssin kärkikolmikko John Carlsonin johdolla, myös liigan herrasmiesmäisimmät julkistettiin

NHL / Uutinen
John Carlson voitti puolustajien pistepörssin.
Kuva © Getty Images

NHL on julkistanut finaalikolmikot niin Norris Trophyn kuin Lady Byng Trophynkin osalta. Professional Hockey Writers Associationiin kuuluvien toimittajien äänestyksessä eniten ääniä parhaaksi puolustajaksi ja Norris-palkinnon saajaksi keräsivät puolustajien pistepörssin kärkinimet: John CarlsonRoman Josi ja Victor Hedman

Saman yhdistyksen äänestyksessä liigan herrasmiespelaajalle myönnettävän Lady Byng -palkinnon mahdollinen saaja rajattiin kolmikkoon Nathan MacKinnonAuston Matthews ja Ryan O'Reilly. Kummankin palkinnon pokkaaja julkistetaan konferenssifinaalien aikaan.

Tynkärunkosarjassa Carlson kaappasi sekä puolustajien pistepörssin että puolustajien syöttöpörssin kärkitilan pistein 15+60=75. Lyhyeksi jääneestä kaudesta huolimatta hän rikkoi henkilökohtaiset ennätyksensä juuri syöttöjen ja tehopisteiden saralla.

Josi sijoittui puolustajien pistepörssissä toiseksi tehoin 16+49=65 ja rikkoi ennätyksensä niin maaleissa syötöissä kuin kokonaispisteissäkin. Hän myös kellotti liigan kolmanneksi eniten jääaikaa ottelua kohden (25.47).

Urallaan jo kertaalleen palkinnon voittanut Hedman puolestaan on Norris-finalistina jo kolmatta kautta peräjälkeen. Hän sijoittui puolustajien pistepörssissä kolmanneksi tehopistein 11+44.

Herrasmiespalkintoa tavoittelevasta kolmikosta MacKinnon ja Matthews ovat finalisteina ensimmäistä kertaa. O'Reilly on puolestaan nelinkertainen finalisti ja myös voittanut palkinnon kaudella 2013−14.

Lady Byng Trophyn ohella MacKinnon on finalistina myös Ted Lindsay -palkinnon ja O'Reilly parhaan puolustavan hyökkääjän Frank J. Selke Trophyn saajaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle