Norjan maajoukkuemies Christian Kåsastul HIFK:hon − "Saamme hyvän puolustavan puolustajan"

LIIGA / Uutinen
HIFK:n rivit täydentyvät norjalaispuolustajalla.
Puolustuspään poissaoloista kärsivä HIFK täydentää rivejään Pohjois-Amerikan farmisarjoistakin kokemusta keränneellä norjalaisella Christian Kåsastulilla.

Christian Kåsastul liittyy HIFK:n miehistöön loppukauden mittaisella sopimuksella. 25-vuotias puolustaja teki täksi kaudeksi sopimuksen AHL-joukkue Ontario Reignin kanssa, mutta alkukausi kului ECHL:ssä Greenville Swamp Rabbitsissa ja lopulta sopimus purettiin marraskuussa. Kåsastul teki tämän jälkeen sopimuksen Norjan pääsarjajoukkue Frisk Askerin kanssa, jossa ehti pelaamaan kolme ottelua ennen siirtoaan Liigaan.

− Asiat etenivät viime päivinä nopeasti, enkä epäröinyt hetkeäkään. Olen pelityyliltäni puolustava puolustaja ja ajattelen aina joukkueen etua. Tykkään taklata ja pelata kovaa. Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta, Kåsastul kommentoi.

Norjalaispuolustaja kiekkoili viime kaudenkin Pohjois-Amerikassa. 13 ECHL-ottelun lisäksi Kåsastul sai vyölleen 25 AHL-kamppailua, joissa merkkautti tehot 1+7. ECHL:ssä hän keräsi 13 ottelussa neljä syöttöpistettä.

Kåsastulilta löytyy kokemusta Norjan maajoukkueestakin. Puolustaja on pelannut urallaan kolme aikuisten MM-kilpailut. Hän oli mukana viime keväänä Suomessa pelatuissa kisoissakin, joissa pelasi seitsemän ottelua ilman tehopisteitä.

Puolustaja saapui Helsinkiin sunnuntaina ja on joukkueen mukana jo maanantain ottelussa Jukureita vastaan.

− Meillä on puolustuspäässä poissaoloja ja tarvitsemme peräpäähän leveyttä myös tulevia otteluruuhkia ja Spengler Cupia silmällä pitäen. Saamme Christianista hyvän puolustavan puolustajan, joka pystyy vahvistamaan myös alivoimapeliämme. Olimme keskustelleet Christianin kanssa jo aiemminkin, ja nyt tarpeet kohtasivat, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Tobias Salmelainen kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle