Norjan maajoukkuehyökkääjä Trettenes HPK:hon, omalle kasvatille myös liigasopimus

LIIGA / Uutinen
Trettenes on pelannut urallaan seitsemissä MM-kisoissa.
Kuva © Samuli Huikuri
HPK:n hyökkäyskalusto täydentyy norjalaishyökkääjä Mathias Trettenesillä. Nuori Jimi Rönkkönen sai lisäksi liigasopimuksen.

HPK on solminut yksivuotisen sopimuksen Mathias Trettenesin kanssa. 28-vuotias keskushyökkääjä siirtyy hämeenlinnalaisryhmään Sveitsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelanneesta HC La Chaux-de-Fondsissa. 

Trettenes teki viime kaudella 49 ottelussa tehot 18+39=57 ja oli joukkueensa toiseksi paras pistemies. Hän pelasi kauden aikana myös neljä ottelua Sveitsin pääsarjassa EHC Biel-Biennessä.

Keskellä sekä laidassa pelaamaan pystyvä hyökkääjä on ollut vakiokasvoja Norjan maajoukkueessa. Tämän kevään MM-kisoissa hän keräsi seitsemässä ottelussa kolme syöttöpistettä.

– Mathias on kansainvälisesti kokenut, pelillisesti luotettava hyökkääjä, joka sopii erinomaisesti meidän joukkueen tapaan pelata sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Mathias tasapainottaa omalla osaamisellaan ja pelinlukutaidollaan hyökkäysketjujamme, kuvaili HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola.

Hämeenlinnalaisjoukkue teki yksivuotisen sopimuksen myös hyökkääjä Jimi Rönkkösen kanssa. 20-vuotias hyökkääjä oli päättyneellä kaudella HPK:n U20-joukkueen paras pistemies takomalla 41 ottelussa tehot 19+34=53. 

− Jimi on erittäin taitava pelaaja ja olikin viime kaudella U20 SM-sarjan pistepörssin kärkisijoilla. Hänellä on erittäin tärkeä vuosi edessä, sekä fysiikkaa että pelitempoa on kehitettävä kauden edetessä, Toivola kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle