Noora Räty pelaa ensi kaudella Pohjois-Amerikassa ammattilaissarjaa − kertoo sopimuksen syntyneen sattumalta

Muut Sarjat / Uutinen
Räty pelasi päättyneellä kaudella HPK:ssa.
Kuva © Julia Suuriniemi
Noora Räty pelaa ensi kaudella PHF-ammattilaissarjaa Metropolitan Rivetersissä. Räty kertoi Ylellä, että mahdollisuus aukesi, kun huippuveskari keskusteli Rivetersiä valmentavan Venla Hovin kanssa.

Huippumaalivahti Noora Räty edustaa ensi kaudella PHF-ammattilaissarjaa Metropolitan Rivetersin joukkueessa. Hän-kertoi Ylen haastattelussa, että hän tarttui Rivetersin sopimustarjoukseen keskusteltuaan joukkuetta valmentavan Venla Hovin kanssa.

− Venla konsultoi minua siitä, mikä mielipiteeni on tietyistä maalivahdeista, joita he olisivat kiinnostuneita hankkimaan. Keskustelu meni vähän sivuraiteelle ja sitten puhuttiinkin, että mitäs minä teen. Sanoin puoliksi vitsillä ja tosissaan, että laita tarjous. Kun näin sen, päätin ottaa työpaikan, joka maksaa minulle eniten, Räty sanoi Ylen jutussa.

Viime kaudella RIvetersissä pelasivat maalivahti Eveliina Mäkinen ja puolustajat Anna Kilponen ja jatkosopimuksen joukkueeseen tehnyt Minttu Tuominen.

− Nooran kaltaista kilpailijaa ei ole toista. Hän seisoo vaikka päällään kriittisillä hetkillä ja puskee kaikkia eteenpäin. Hän on ammattilainen ja pelaa aina voittaakseen, päävalmentaja Hovi sanoi joukkueen tiedotteessa.

Pohjois-Amerikassa on määrä pelata ensi kaudella kahta naisten ammattilaissarjaa, sillä PHF:n lisäksi PWHPA:n on tarkoitus käynnistyä. Räty on ollut mukana sarjan hallituksessa. Pelaajaksi hän ei sarjaan kuitenkaan lähde, sillä tiesi, mitä hän olisi korkeintaan PWHPA:ssa voinut tienata. Nyt Rivetersissä hän sanoo tienaavansa enemmän kuin Kiinassa pelatessaan. Tuolloin hän tienasi 100 000 dollaria kaudessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle