Noora Räty palaa Suomeen Kiinan-vuosien jälkeen − "Haluan vielä antaa oman panokseni Naisten Liigan kehitykseen"

Naisten Liiga / Uutinen
Noora Räty on ollut tuttu näky maajoukkueen maalin suulla.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Noora Räty palaa seitsemän vuoden ulkomaan kierrokseltaan takaisin Suomeen. Kokeneen maalivahdin tulevan kauden seura on HPK

HPK:n naisten edustusjoukkue on tehnyt yhden kauden kattavan sopimuksen Noora Rädyn kanssa. 32-vuotias maalivahti on pelannut Suomessa viimeksi 2016−17.

Joukkueen manageri Jorma Hassinen on mielissään kokeneen maalivahdin kanssa tehdystä sopimuksesta.

− Saamme joukkueeseemme kokeneen pelaajan, joka on yksi maailman parhaimmista naisjääkiekkoilijoista. HPK:n ja Naisten Liigan kehittämisen kannalta Nooran paluu Suomeen on suuri lisäarvo. Olen äärettömän tyytyväinen siihen, että Noora pelaa nimenomaan HPK:ssa alkavalla kaudella, Hassinen kertoo.

Räty odottaa pääsevänsä uuden sopimuksena myötä takaisin alati kehittyvään Naisten Liigaan ja Hassisen työryhmään.

− Olen kiitollinen ja innoissani mahdollisuudesta palata Suomeen pelaamaan. Hämeenlinna tarjoaa minulle loistavat puitteet pelata Naisten Liigaa ja harjoitella aamuisin Liiga-akatemian mukana. Omat pelivuoteni ovat vähissä, joten haluan vielä antaa oman panokseni Naisten Liigan kehitykseen.

−Mielestäni Naisten Liiga, sen pelaajat ja sen taustalla toimivat henkilöt eivät saa heille kuuluvaa arvostusta. Hyvänä esimerkkinä Jorma Hassinen tiimeineen, jotka ovat jo vuosikymmeniä kehittäneet naisten jääkiekkoa Hämeessä.

HPK tiedotti aiemmin yhdistävänsä naisten ja miesten edustusjoukkueiden toiminnan saman organisaation alle.

− HPK on hieno suunnannäyttäjä mallista, jolla Naisten Liiga voidaan nostaa seuraavalla tasolle ja kohti ammattimaisempaa toimintaa. Kun miehet ja naiset toimivat saman organisaation alla, uskon, että hyöty on molemminpuolinen, joten lähden tähän projektiin innolla mukaan.

Räty on aiemmin pelannut Suomessa Bluesissa ja Ilveksessä. Tämän lisäksi hän on pelannut miesten sarjoissa niin Mestistä Kiekko-Vantaan riveissä kuin Suomi-sarjaakin Bewe TuusKin, KJT:n ja Pyryn joukkueissa. Räty oli molempien sarjojen historian ensimmäinen naismaalivahti.

Ulkomailla Räty on pelannut NCAA-sarjassa Minnesotan yliopiston joukkueessa sekä useamman kauden Venäjän sarjassa, jossa hän on pelannut Novgorodissa sekä kiinalaisissa Kunlun Red Starsissa ja Shenzhen KRS Vanke Raysissa.

Meritoitunut maalivahti on voittanut urallaan mestaruuden kolmesti Suomessa, kahdesti Venäjällä ja kahdesti NCAA-sarjassa. Maajoukkueessa Räty on voittanut kaksi olympiapronssia sekä viisi MM-mitalia.

Uutista muokattu 21.06.2021 kello 14:13: Räty ei ollut Mestiksen tai Suomi-sarjan ensimmäinen naispelaaja. Häntä ennen sarjoissa oli pelannut Hayley Wickenheiser.

» Lähetä palautetta toimitukselle