Niko Peltolan pelaajaura päättyy 31-vuotiaana

LIIGA / Uutinen
Ilves jäi Peltolan viimeiseksi seuraksi.
Kuva © Samuli Huikuri
Polvivaivat pakottivat puolustajan tekemään päätöksen pelaajauransa lopettamisesta.

Ilvestä tällä kaudella edustanut Niko Peltola, 31, lopettaa pelaajauransa, tamperelaisseura tiedottaa. Puolustaja on kärsinyt polvivaivoista, jotka ovat pääsyy lopettamiselle. Peltola ehti pelata pääsarjatasolla 12 kautta.

− Peltola on ollut todella tärkeä osa joukkuettamme ja erittäin pidetty henkilö sen sisällä. Niko pelasi elämänsä parasta kiekkoa ennen loukkaantumistaan, ja hänestä huokui itsevarmuus sekä halu osallistua peliin sen jokaisella osa-alueella joukkueen etu edellä ajatellen.

− Pelivuosien päättyminen loukkaantumisesta aiheutuviin vaivoihin tuntuu erittäin harmilliselta. Koko organisaatiomme puolesta kiitän Nikoa Ilveksen eteen erinomaisesti tehdystä työstä, sanoo tupsukorvien urheilujohtaja Timo Koskela.

Ilveksen lisäksi Jokereita, Sportia ja Ässiä Liigassa edustanut Peltola tahkosi tamperelaisseuran riveissä 252 runkosarjaottelua ja yhteensä Liigassa runkosarjapelejä tuli 518.

− Loukkaantumiseni tuomat vaikeudet ja haasteet ovat olleet tiedossa pitkään, mutta halusin kuitenkin vielä kokeilla laittaa itseni kuntoon kesällä ja tehdä kaiken, minkä pystyn. Nyt voin sillä tavoin katsoa itseäni peilistä, että ei jäänyt mitään jossiteltavaa sen puolesta. Kaikki kivet ja kannot käännettiin peliuran jatkamiseksi, mutta kun lääkärit näkivät, että polvi ei tule enää kuntoon, ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin hyväksyä tilanne, toteaa Peltola.

Peltola ei sulje pois jatkamista jääkiekon parissa, vaikka pelaajaura päättyy.

− Poikani pelaa jääkiekkoa Ilveksen junioreissa, joten siellä varmaankin tulee välillä toimittua valmentajan roolissa. Asioita on vielä mietintämyssyn alla ja eri juttuja vetämässä, mutta nyt otetaan ihan rauhassa happea vähän aikaa ja katsotaan, mitä aletaan tekemään tulevaisuudessa.

Hakametsässä pelattu Ilves−Jukurit 15. lokakuuta jäi Peltolan uran viimeiseksi kamppailuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle