Niemelä pitkällä sopimuksella Pelicansin peräsimeen - "Meritoitunut nuorten pelaajien kehittäjänä"

LIIGA / Uutinen
Niemelä palaa Sveitsistä kotimaahan tulevaksi kaudeksi.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Lahden Pelicansin uusi päävalmentaja on Sveitsissä viime kaudet valmentanut Tommi Niemelä.

Tommi Niemelä teki Pelicansin kanssa 2+2-vuotisen sopimuksen. Lahtelaisseura on Niemelälle entuudestaan tuttu organisaatio, sillä hän valmensi seuran eri juniorijoukkueita kausina 2009-2015.

Kaksi edelliskautta 36-vuotias Niemelä toimi apuvalmentajana Sveitsin pääsarjajoukkue Lausannessa, jonka päävalmentajana oli Ville Peltonen. Lausanne sijoittui päättyneellä kaudella sarjassa kuudenneksi.

Niemelällä on myös runsaasti kokemusta nuorisomaajoukkueista. Hän oli muun muassa ennen Sveitsiin siirtymistä U18-maajoukkueen päävalmentaja ja johti joukkueen maailmanmestaruuteen keväällä 2018. 

− Niemelästä saamme nykyaikaisen ja kunnianhimoisen valmentajan, joka on käynyt läpi Pelicansin valmentajapolun ja tuntee päijäthämäläisen kiekkoilun toimintaympäristön. Niemelä on meritoitunut nuorten pelaajien kehittäjänä ja kerryttänyt tietotaitoaan niin ulkomailla kuin nuorisomaajoukkueiden mukana. Olemme tyytyväisiä, että saimme hänet takaisin Lahteen, kommentoi Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle