Nicolas Werbik äänestettiin Mestiksen parhaaksi historian toisena ulkomaalaispelaajana − "Haluaisin pelata Suomessa myös jatkossa"

MESTIS / Uutinen
Werbik tehoili itsensä Mestis-pelaajien arvostamaksi.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Poikien Nicolas Werbikin Mestiksen parhaaksi äänestivät sarjan pelaajat. Ennen tšekkiläistä edellinen ja ainoa ulkomaalaispelaaja on saanut tittelin vuosituhannen taitteessa.

Mestis-kauden parhaaksi pelaajaksi on äänestetty Joensuun Kiekko-Poikien tšekkihyökkääjä Nicolas Werbik. Hän keräsi äänestyksessä 550 pistettä, kun taas toiseksi tullut Kiekko-Espoon maalivahti Roope Taponen sai 146 pistettä.

− Tykkäsin pelata ensimmäistä kertaa Suomessa ja haluaisin pelata Suomessa myös jatkossa. Joensuussa oli loistavat joukkuekaverit ja valmennus, he tekivät tästä kaudesta erityisen.

− Pidin todella paljon pelaamisesta Joensuussa, sillä fanien tuki sai minut pelaamaan paremmin joka pelissä ja oli mahtava tunne tehdä maaleja kotipeleissä. Haluan kiittää kaikkia joensuulaisia, jotka saivat tämän paikan tuntumaan kodilta, Werbik sanoi Pelaajayhdistyksen tiedotteessa.

Werbik teki 47 ottelussa tehot 25+33=58 ja oli Mestiksen runkosarjan pistepörssin toinen sekä maalipörssin neljäs.

Kultainen Kiekko äänestyksen tulokset

1. Nicolas Werbik 550 pistettä
2. Roope Taponen 146
3. Elmeri Kaksonen 139
4. Oskari Siiki 110
5. Henry Karjalainen 100

Jokainen Mestis-pelaaja sai äänestää kolmea parasta pelaajaa. Ykkössijasta sai 5 pistettä, kakkossijasta 3 pisteen ja kolmossijasta 1 pisteen.

Äänestyksen parhaaksi on valittu vain kaksi kertaa aiemmin ulkomaalaispelaaja. Kärppiä edustanut Martin Bergeron voitti parhaan pelaajan tittelin kausilla 1999−00 ja 2000−01. Tämän vuoden äänestys oli järjestyksessään 24.

2020-luvun aiemmat Kultaisen Kiekon voittajat ovat olleet Ketterän Jaakko Lantta ja Jere-Matias Alanen. Tero Forsell voitti palkinnon peräti neljästi vuosina 2002 ja 2006−08.

» Lähetä palautetta toimitukselle