Neljä jääkiekkoilijaa on ehdolla Vuoden urheilijaksi − Kulta-Mörkö-Marko mukana kisassa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Marko Anttila oli viime kevään MM-kultajoukkueen kapteeni.
Urheilutoimittajien Liiton Vuoden Urheilijaksi ehdolla olevat urheilijat on julkistettu. Heidän joukossaan on neljä jääkiekkoilijaa, kolme miestä ja yksi nainen. Vuoden Joukkueeksi ehdolla on muun muassa miesten jääkiekon MM-kultajoukkue.

Urheilutoimittajien Liiton vuoden 2019 Vuoden Urheilija -äänestyksessä ehdolla on neljä jääkiekkoilijaa: Marko Anttila, Aleksander Barkov, Mikko Rantanen ja Noora Räty.

Anttila toimi keväällä MM-kultaa voittaneen miesten maajoukkueen kapteenina. "Mörkönä" tunnettu pitkänhuiskea hyökkääjä teki turnauksessa tärkeitä maaleja ja oli isossa roolissa joukkueen menestyksessä.

Barkov oli viime kaudella NHL:n pistepörssin paras suomalainen. Hän toimi myös Florida Panthersin kapteenina. Barkov oli myös Panthersin paras pistemies tehoilla 35+61=96. Keskushyökkääjä voitti myös NHL:n herrasmiespelaajalle myönnettävän Lady Byng -palkinnon.

Colorado Avalanchen tähtihyökkääjä Rantanen oli joukkueensa toiseksi paras pistemies 87 pisteellään. Pudotuspeleissä hän oli tehokkain suomalainen 6+8=14 tehopisteillään.

Räty toimi lähellä MM-kultaa olleen ja lopulta hopeaa voittaneen naisten jääkiekkomaajoukkueen ykkösmaalivahtina. Hänet valittiin myös kisojen parhaaksi maalivahdiksi sekä All Star -pelaajaksi.

Vuoden Joukkue -äänestyksessä on mukana miesten MM-turnauksessa kultaa voittanut Leijonat.

» Lähetä palautetta toimitukselle