Nathan MacKinnon nappasi NHL:n herrasmiespalkinnon – Teräväinen ja Barkov kymmenen parhaan joukossa

NHL / Uutinen
Nathan MacKinnon tavoittelee harvinaista kolmen henkilökohtaisen palkinnon triplaa.
Kuva © Getty Images
Colorado Avalanchen hyökkääjä Nathan MacKinnon on vuoden 2020 Lady Byng Memorial -palkinnon voittaja. Palkinto annetaan vuosittain pelaajalle, joka osoittaa pelillisten taitojensa lisäksi hyvää urheiluhenkeä ja herrasmiesmäistä käytöstä.

Nathan MacKinnon on vuoden 2020 Lady Byng Memorial -palkinnon voittaja. Palkinto annetaan vuosittain pelaajalle, joka osoittaa pelillisten taitojensa lisäksi hyvää urheiluhenkeä ja herrasmiesmäistä käytöstä.

25-vuotias MacKinnon pelasi huippukauden ja sijoittui liigan pistepörssissä sijalle viisi. Kanadalaishyökkääjä otti koko runkosarjan aikana vain kuusi jäähyä.

MacKinnon voitti NHL-toimittajien äänestyksessä toiseksi sijoittuneen Toronto Maple Leafsin Auston Matthewsin. Kolmanneksi äänestyksessä sijoittui St. Louis Blues hyökkääjä Ryan O'Reilly.

Suomalaispelaajista parhaiten sijoittui Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväinen, joka sai viidenneksi eniten ääniä. Viime kaudella palkinnon voittanut Florida Panthersin Aleksander Barkov oli nyt äänestyksen yhdeksäs. Muista suomalaispelaajista ääniä saivat Dallas Starsin puolustajat Miro Heiskanen ja Esa Lindell.

MacKinnon kertoi tunnelmistaan NHL:n järjestämässä mediatilaisuudessa.

– Kunnioitan vastustajiani, mutta tykkään silti pelata aggressiivisesti. Tämä on hieno kunnianosoitus, enkä osannut odottaa tämän palkinnon voittamista. Stanley Cupin voittaminen on urani päätavoite, mutta henkilökohtaiset palkinnot ovat myös hienoja asioita, MacKinnon kertoi.

MacKinnon on ehdolla myös Hart- ja Ted Lindsay -palkintojen saajaksi.

MacKinnonista tuli historian kolmas Avalanche-pelaaja, joka on onnistunut voittamaan Lady Byng -palkinnon. Aiempi voittajia ovat Ryan O'Reilly (2013–14) ja Joe Sakic (2000–01).

» Lähetä palautetta toimitukselle