Naisten MM-turnaus siirtymässä toukokuulle

MAAJOUKKUE / Uutinen
Edellisissä kisoissa 2019 Suomi kohtasi finaalissa Yhdysvallat.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
IIHF on tiedottanut Suomen jääkiekkoliittoa MM-turnauksen siirtymisestä toukokuulle.

Jääkiekkoliitto tiedotti tänään Naisleijonien leirityksen siirtymisestä huhtikuulle IIHF:n annettua ennakkotietoa MM-turnauksen ajankohdasta. Kisojen tarkka ajankohta varmistuu myöhemmin, mutta Kalervo Kummolan Ylelle kertoman mukaan turnauksen on tarkoitus alkaa huhtikuun lopussa.

– Uskomme tämän palvelevan paremmin pelaajia, jotka saavat näin keskittyä arkiharjoitteluun ja sarjapeleihin. Joukkueelle on kisojen näkökulmasta tärkeää, että kaikki potentiaaliset kisapelaajat pysyvät terveinä ja että saamme yhteisen leirin kisojen alle, ennen varsinaista H-hetkeä, kertoo Naisleijonien GM Tuula Puputti liiton tiedotteessa.

Joukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen painotti erikoisen tilanteen merkitystä valmistautumiseen.

– Jokaisen pelaajan tilanne arvioidaan nyt yksilöllisesti lähtien siitä, kuinka pitkään kunkin kausi oletettavasti jatkuu. Kauden jälkeisen harjoittelun ja fyysisen kuormituksen tulee olla oikeanlaista, jotta kaikki ovat iskussa kisojen käynnistyessä. Kevään leiri tukee tätä kokonaisuutta.

Vuoden 2020 MM-turnaus peruttiin kokonaan koronaviruspandemian vuoksi. Tämän vuoden turnaus on tarkoitus järjestää Kanadan Nova Scotiassa. Alunperin turnauksen ajankohdaksi oli sovittu 7.–17. huhtikuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle