Naisten MM-kisojen välieräparit selvillä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Sveitsi oli puolivälierien yllättäjä
Kuva © Tiina Puputti/ Suomen Jääkiekkoliitto
Naisten MM-kisojen puolivälierät pelattiin lauantain ja sunnuntain välillä. Kaksi otteluista oli erittäin tiukkoja, mutta Yhdysvallat ja Kanada marssivat totuttuun tapaan selvästi mitalipeleihin.

MM-kisojen puolivälierät alkoivat Venäjän olympiakomitean joukkueen ja Sveitsin kohtaamisella. Venäjä näytti aluksi menevän menojaan, sillä jo kahdeksan minuutin jälkeen se johti 2–0. Sveitsi vaihtoi tässä kohdassa maalivahtia.

Ottelu siirtyi vähitellen Sveitsin hallintaan eikä Venäjä pystynyt tekemään enempää maaleja. Kymmenen minuuttia ennen loppua Sveitsi kavensi, ja kun Venäjä sai jäähyn ajassa 57.26, Sveitsi otti maalivahdin pois ja onnistui tasoittamaan lukemat. Jatkoajalla Sveitsi iski 3–2-voittomaalin.

Yhdysvallat kohtasi omassa puolivälierässään Japanin. Neljässä minuutissa Yhdysvallat oli tehnyt kaksi maalia ja sama tahti jatkui läpi ottelun, joka lopulta päättyi 10–2. Yhdysvaltojen maalivahti torjui 10 laukausta, Japanin 51. Hilary Knight, Alex Carpenter ja Grace Zumwinkle tekivät jokainen kaksi maalia.

Kanadan jyrän alle jäi vuorostaan Saksa. Kotijoukkue oli tyly ja löi taululle lukemat 7–0. Maalivahtien torjunnat olivat Kanada 3, Saksa 45. Natalie Spooner teki Kanadan maaleista kaksi.

Viimeisessä puolivälierässä kohtasivat Suomi ja Tšekki. Suomi selvitti tiensä jatkoon niukoin 1–0-lukemin Sanni Vanhasen tehtyä ottelun ainoan maalin.

Välierissä Kanada kohtaa Sveitsin ja Yhdysvallat Suomen. Puolivälieränsä hävinneet joukkueet jatkavat pelejä sijoista 5–8. Viidennen sijan saavuttava joukkue pelaa seuraavissa MM-kisoissa A-lohkossa.