Naisten Liigassa siirtopaukku − Noora Räty palaa Kerho-paitaan

Naisten Liiga / Uutinen
Noora Räty on moninkertainen arvokisamitalisti.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto

Kaudella 2021–22 yhteensä 14 peliä Naisten Liigassa HPK:ta edustanut Noora Räty palaa oranssipaitoihin, kun hämeenlinnalaisseura tiedotti perjantaina tehneensä lokakuun kestävän koeaikasopimuksen maalivahdin kanssa.

Edellinen visiitti oli tilastojen puolesta menestys. Tuolloin torjuntaprosentiksi muodostui 95,4 ja Räty oli joukkueensa kantavia voimia pudotuspelitaistossa.

– Usein puhutaan siitä, että HIFK:ssa asiat on hoidettu hyvin, mutta puheista unohtuu usein HPK, jossa myös naisten joukkue on osa liigaorganisaatiota. Tulen mielelläni takaisin Hämeenlinnaan jatkamaan projektia, joka jäi viime kaudella hieman kesken siirryttyäni ulkomaille tammikuussa. Koeajan kautta mennään ja haluan ansaita paikkani, sanoo Räty tiedotteessa.

Räty liittyi perjantaina joukkueensa treenivahvuuteen. Ensimmäisen kerran hänet nähdään jäällä jo lauantaina Kiekko-Espoota vastaan pelattavassa vieraspelissä. Tiedote kertoo Rädyn pelaavan maalilla myös KalPaa vastaan 15. lokakuuta, kun Kerhon seuraava kotiottelu pelataan.

– On hieno mahdollisuus joukkueellemme saada Noora takaisin. Hän on kiistatta yksi naisjääkiekon mielenkiintoisimmista pelaajista maailmassa. Olen tyytyväinen, että hän tuli takaisin Hämptoniin, kommentoi HPK:n naisjoukkueen manageri Jorma Hassinen seuransa tiedotteessa.

Räty on suomalaisen kiekkohistorian menestyksekkäin maalivahti. Hänellä on kaksi olympia- ja viisi MM-mitalia arvokisoista Suomen paidassa. Hän on pelannut uransa aikana Naisten liigan lisäksi Yhdysvaltain yliopistosarjassa, miesten Mestiksessä ja Suomi-sarjassa, Kanadan naisten ammattilaissarjassa sekä naisten Venäjän liigassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle