Naisten Liigan tähdistökentällisiin maalivahdit TPS:stä ja Kuortaneesta, kenttäpelaajien joukossa supertähtiä ja nuoria lupauksia

Naisten Liiga / Uutinen
Olivia Last on Naisten Liigan ykköstähdistökentällisen maalivahti.
Kuva © Timo Savela
TPS:n Olivia Last on Naisten Liigan ykköstähdistökentällisen maalivahti. Kenttäpelaajien joukossa on edustusta HIFK:sta, Kiekko-Espoosta ja KalPasta.

Naisten Liigan runkosarja päättyi sunnuntaina Kiekko-Espoon voittoon. Joukkueiden päävalmentajat ovat valinneet pelaajien joukosta kaksi tähdistökentällistä.

TPS:n australialaisveskari Olivia Last on valittu Naisten Liigan ensimmäiseen tähdistökentällisen maalivahdiksi. Puolustajat kentällisessä ovat HIFK:n Siiri Yrjölä sekä KalPan Sanni Rantala.

Hyökkäyskolmikon ensimmäisessä tähdistövitjassa muodostavat KalPan Elisa Holopainen, HIFK:n Michaela Pejzlová ja Kiekko-Espoon Emma Nuutinen. Pejzlová voitti pistepörssin, Nuutinen oli kolmas ja Holopainen kuudes pelattuaan huomattavasti vähemmän otteluita loukkaantumisen takia kuin muut.

Toisen tähdistökentällisen veräjänvartijaksi valittiin Kuortaneen Kerttu Kuja-Halkola. Puolustajiksi nimettiin Kiekko-Espoon Minttu Tuominen ja HPK:n Oona Koukkula. HIFK:n Julia Liikala ja Kärppien Emma Ekoluoma saavat keskushyökkääjäkseen maalipörssin 39 osumallaan voittaneen Kiekko-Espoon Lisette Täksin.

Kuja-Halkola ja Ekoluoma olivat alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa tammikuussa Tyttöleijonien tukipilareita, kun joukkue sijoittui lopulta neljänneksi. Ekoluoma teki kisoissa suomalaisten kaikkien aikojen yksien tyttöjen MM-kisojen piste-ennätyksen. Ensimmäiseen tähdistökentälliseen valittu Yrjölä, 19, ottaa ensiaskeliaan Naisleijonissa.

Naisten Liigan pudotuspelit alkavat ensi viikonloppuna.

» Lähetä palautetta toimitukselle