Naisten Liigan legenda Riikka Noronen on palannut pelikentille

Muut Sarjat / Uutinen
HPK ilmoitti Riikka Norosen lopettavan uransa vuonna 2022.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto
Viime vuonna peliuransa lopettanut Riikka Noronen on palannut hiljaa hiipien pelikentille. Noronen on kiekkoillut kolme ottelua HPK:n Akatemian paidassa Naisten Mestiksessä.

Riikka Noronen pelaa jälleen jääkiekkoa. HPK ilmoitti viime keväänä Norosen lopettavan uransa kauden jälkeen, mutta nyt 40-vuotias hyökkääjä on palannut harjoittelemaan ja pelaamaan Naisten Mestistä HPK:n akatemiajoukkueessa. Hän on pelannut yhden harjoitusottelun ja kolme Mestis-ottelua.

Noronen on todellinen Naisten Liigan legenda. Hänen uransa alkoi silloisen JyP HT:n riveissä vuonna 1994, kun hän oli vasta 12-vuotias. Hän on sekä Naisten Liigan historian nuorin pelaaja että nuorin maalintekijä.

Noronen pelasi Naisten Liigassa 814 ottelua, joissa hän teki tehot 393+521=914. Hänellä on Naisten Liigan historian eniten otteluita, syöttöjä ja tehopisteitä.

Noronen on voittanut SM-kultaa kolmesti, hopeaa viidesti ja pronssia kuusi kertaa. Hän on edustanut JYPin lisäksi JyHC:tä, Ilvestä, Tapparaa, Catsia ja HPK:ta. Hän kuului HPK:n kapteenistoon yhdeksän kautta, joista kuutena hän pelasi C-kirjain rinnassaan. Hän on kuulunut kapteenistoon myös Catsissa ja Ilveksessä

Naisten A-maajoukkueessa Noronen on pelannut vain kahdeksan kertaa. Konkari kertoi vuoden 2022 huhtikuussa Ylelle, että hän ei ehtinyt töiden ohella harjoitella tarpeeksi ollakseen riittävällä tasolla maajoukkueeseen. Ajan puute pakotti tekemään päätöksen maajoukkuepelien väliin jättämisestä.

» Lähetä palautetta toimitukselle