Naisten Liigan ja Nuorten SM-liigan välinen kohu syntyi urheilullisen edun tavoittelun, voittojen maksimoinnin ja Kiekko-Espoon jalomielisyyden vuoksi

Muut Sarjat / Uutinen
Bluesin naisten joukkue joutui heitteille.
Kuva © Timo Savela
Tässä ovat Espoo Bluesin naisten edustusjoukkueen ja A-juniorimiesten joukkueen pudotuspeliottelujen ympärille nousseen kohun taustat.

Naisten Liigan finaalien ja Nuorten SM-liigan puolivälierien ympärille eilen syttyneen kohun taustalla ovat urheilullisen edun tavoittelu pienestä kaukalosta, pyrkimys taloudellisten tulojen maksimointiin ja Kiekko-Espoon jalomielisyys.

Naisten Liigan finaaleissa ja Nuorten SM-liigan puolivälierissä on ongelmana ottelujen päälleikkäisyys Espoossa. Naisten kolmas finaaliottelu ja miesten A-juniorien puolivälierien viides osaottelu pelataan molemmat Espoossa huomisiltana.

Kumpikin järjestävä taho, naisissa Ysikoppi ry ja A-junioreissa Blues juniors ry, halusi pelata Tapiolan urheilupuiston kakkoshallissa. Pääsyy siihen on Jatkoajan tietojen mukaan hallin pieni kaukalo, josta kumpikin joukkue uskoo saavansa urheilullista kilpailuetua.

Toinen merkittävä syy on Jatkoajan tietojen mukaan taloudellinen. Kakkosvaihtoehdoksi tarjolla olleessa – niin ikään Tapiolan urheilupuistossa sijaitsevassa – Metro Areenassa ruoka- ja juomamyyntioikeudet ovat ulkopuolisella operaattorilla, eikä järjestävä seura siksi saa pitää areenan tapahtumissa omia puffettejaan. Lisäksi Areenassa järjestettävien tilaisuuksien lipunmyynti tapahtuu ulkopuolisen toimijan kautta, mikä olisi vähintäänkin hankaloittanut yksittäisen jääkiekko-ottelun pääsylippukauppaa. Kun kummankin realistinen yleisöpotentiaali on Espoossa historian valossa korkeimmillaan suunnilleen 500 katsojaa, lipunmyynti ylimääräisen ulkopuolisen toimijan kautta ei ole tarkoituksenmukaista.

Metro Areenalla ongelmana oli myös vapaana olleen jääajan kahden ja puolen tunnin mitta. Sekä naiset että A-juniorit tarvitsivat käyttöönsä kolme ja puoli tuntia. Metro Areena on yksityisomisteinen kiinteistö, ja jääaikaa oli myyty ulkopuoliselle yritykselle.

Seuraavat hallivaihtoehdot taas sijaitsevat Tapiolaa sivummalla, mikä vähentää niiden houkuttelevuutta seurojen näkökulmasta.

Blues juniorsin A-juniorit saivat Tapiolan urheilupuiston kakkoshallin käyttöönsä, koska Nuorten SM-liiga on Suomen jääkiekkoliiton sisäisessä sarjojen prioriteettilistauksessa Naisten Liigaa korkeammalla. Kiekko-Espoo puolestaan tarjosi naisille käyttöön jäävuoroaan Espoonlahden Forum-hallista. Vuoro oli vapaana, koska Kiekko-Espoon miesten edustusjoukkueen Suomi-sarja-kausi päättyi viime viikolla välierätappioon. Kiekko-Espoo tuo tapahtumaan myös omia vapaaehtoisiaan, mikä edesauttaa järjestelyjä, ja on aktivoinut kannattajaryhmäänsä saapumaan paikalle.

Näin Nuorten SM-liigan puolivälieräottelu Espoo Blues–KalPa pelataan huomenna Tapiolassa ja Naisten Liigan finaaliottelu Espoo Blues–Ilves Espoonlahdessa. Puolivälieräottelu on ottelusarjan viides ja ratkaiseva. Finaalissa mestaruus on katkolla ottelusarjan kaksi ensimmäistä osaottelua voittaneelle Bluesille.

» Lähetä palautetta toimitukselle