Naisleijonat päätti leirijaksonsa murskavoittoon JYPin poikajoukkueesta − "Jokainen oppi sitä, mitä halusimmekin oppia"

MAAJOUKKUE, Muut Sarjat / Uutinen
Viivi Vainikka pelasi perjantaina tehokkaan ottelun. Hyökkääjä pöllytti maaliverkkoa viidesti.
Kuva © Heikki Löfman
Naisleijonat avasi kautensa leirityksellä Vierumäellä. Leiri päättyi otteluun JYPin U16-poikia vastaan. Naisleijonat iski taululle lukemat 10−4. Erityisesti ykkösvitja oli perjantaina hurjana.

Naisleijonat leireili Vierumäellä heinäkuun lopussa Leiripäivien kruunuksi joukkue kohtasi JYPin U16-poikajoukkueen. Kamppailu päättyi Naisleijonien voittoon murskaluvuin 10−4. Viivi Vainikka latoi hurjat viisi täysosumaa.

− Peli oli vauhdikas ja oli kiva pelata. Lukemista huolimatta pojat osoittivat olevansa hyviä luistelemaan ja tämä oli hyvä peli meille tähän kohtaan. Puhuimme ennen ottelua omista kehityskohteistamme ja niistä jutuista, jotka jäivät kismittämään viime kaudesta. Halusimme parantaa niitä kokonaisvaltaisesti ja siksi käytimme paljon aikaa pelillisiin juttuihin, ottelun hahmo Vainikka virkkoi.

Vainikka vei Naisleijonat kahdella pikamaalilla johtoon. Hän myös syötti Petra Niemisen iskemän kolmannen osuman. Myös jyväskyläläisjoukkue pääsi maalin makuun Sisu Somerlan osuttua vielä ennen ensimmäistä erätaukoa. Nieminen kuitenkin jatkoi Naisleijonien maalitehtailua heti toisen erän alussa − jälleen Vainikan esityöstä.

Vainikka latoi lisää vettä myllyyn ylivoimalla, ku hän lapioi Jenni Hiirikosken viivakudin jälkeen kiekon JYP-maaliin lähietäisyydeltä. Näin Naisleijonien ykkösketjun hyökkääjä sai täyteen hattutempun. Myös tehokkaana esiintynyt Nieminen sai maaliin syöttöpisteen Hiirikosken tavoin. Jere Inkinen teki JYPin toisen osuman hetkeä myöhemmin.

Ville Hautamäki toi JYPin 3−5:een, mutta Sanni Vanhanen rokotti jyväskyläläisiä jo seuraavasta vaihdosta ja vei Naisleijonat jälleen kolmen maalin karkumatkalle. Naisleijonien ykkösnyrkki iski vielä kertaalleen toisen erän loppuun, kun Nieminen paukutti numeroiksi jo 7−3. Vainikka latoi jo Naisleijonien kahdeksannen ja yhdeksännen eli oman neljännen ja viidennen osumansa kolmannessa erässä.

Vielä, kun Julia Liikala laittoi kymmenennen kiekon JYP-nuottaan, oli Naisleijonien leiriviikko paketissa. Noel Jolanki laittoi kamppailulle vielä sen loppulukemat.

Leirin kautta kohti seurajoukkuearkea

Huippuhyökkääjä Vainikka oli sitä mieltä, että kuluneet leiripäivät Vierumäellä muodostivat hyvän kokonaisuuden.

− Vedimme hyviä jäitä ja kaikki saivat onnistumisia treeneissä. Tuntui, että jokainen oppi sitä, mitä halusimmekin oppia ja missä olla parempia. Maalinteko oli viime kaudella joskus vähän vaikeaa, mutta tänään niitä nyt sitten tuli. Jään ulkopuolellakin on ollut myös hyvä joukkuehenki.

Vainikka edustaa monen muun naisleijonan tavoin Ruotsin hallitsevaa mestaria Luleå Hockey/MSSK:ta.

− Kohta pitäisi lähteä Ruotsiin ja liittyä seurajoukkueen mukaan valmistautumaan kohti kautta. Ei mitään stressiä. Kesä meni siinä ja nyt alamme valmistautua tulevaan, Vainikka sanaili.

Naisten Liiga pyörähtää käyntiin 9. syyskuuta ja Ruotsin SDHL, jossa on paljon suomalaisedustusta hieman myöhemmin syyskuussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle