Naisleijonat onnistui vääntämään voiton Tšekistä vauhdikkaassa turnauksen päättäneessä kamppailussa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Noora Tuluksen laukaus varmisti Suomelle voiton tiukassa ottelussa.

Marraskuun viiden maan turnaus päättyi Suomen ja Tšekin väliseen vääntöön. Viimeksi nämä maat kohtasivat MM-kisojen puolivälierässä, jossa Tšekki onnistui jatkoaikamaalilla pudottamaan Suomen mitalipelien ulkopuolelle.

Asetelmat pelissä olivat hieman erilaiset, pelin panos oli lähinnä harjoitella tulevaa varten ja myös kokoonpanoissa oli muutoksia elokuuhun verraten, varsinkin Suomen joukkueessa oli useampi muutos.

Ottelu lähti liikkeelle Suomen kannalta räväkästi, jo noin minuutin kohdalla verkko heilui. Suomen syöttökone Noora Tulus sai kiekon laidassa ja syötti kiekon ohi tsekkiläispuolustajan Viivi Vainikalle, joka oli täysin yksin keskikaistalla maalivahtia vastaan, kiekko napakasti paikasta maaliin.

Ensimmäisessä erässä laukauksia maalia kohti nähtiin kymmenen kappaletta, mutta hyvät maalintekopaikat olivat vähissä. Tšekki hallitsi kiekkoa aavistuksen Suomea enemmän, mutta jäi maaleitta. Suomi onnistui toistamiseen Petra Niemisen saatua kiekon kulmassa, hän nousi b-pisteen kohdalle, ja laukoi kiekon jokseenkin helpohkosti ohi tšekkivahti Viktorie Švejdován.

Suomi aloitti toisen erän pirteästi luoden muutaman kelpo paikan, mutta ei onnistunut. Erän edetessä Tšekki pääsi paremmin peliin mukaan saaden jonkun paikan, mutta aivan ykköstonteille se ei päässyt. Toisessa erässä laukaisumäärä maalia kohti kaksinkertaistui ensimmäisestä erästä, mutta avopaikkoja ei nähty.

Toisessa erässä nähtiin harvinaislaatuinen tilanne, jossa Suomen ylivoiman aikana Elisa Holopaiselle tuomittiin rangaistus. Jäähyä ei kuitenkaan lopulta pantu täytäntöön, koska tšekkipelaaja, joka kompastui kiekkoon, myönsi rehdisti tuomarille asian oikean laidan, eikä Holopainen täten joutunut istunnolle.

Kolmas erä oli vauhdikasta peliä päädystä toiseen, maalipaikkojakin syntyi molemmille, tosin niitä jätettiin käyttämättä. Ylivoimat kangertelivat molemmilla, kunnes Tšekki erän lopulla kuudella neljää vastaan onnistui, Tereza Vanisova tykitti suoraan Daniela Pejsovan syötöstä kiekon maaliin.

Suomi sai pian ylivoiman Tšekin maalin jälkeen, ja tällä kertaa Tuluksen tykki puhui siniviivan alta, kiekko maaliin ja se varmisti Suomelle voiton. Vauhdikas peli tarjosi mahdollisuuksia useampaankin maaliin, mutta tehottomuus vaivasi molempia. Anni Keisala Suomen maalilla pelasi varmaotteisesti ja torjui rauhallisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle