Naisleijonat mitalijahtiin toukokuussa – MM-kisojen uudet päivämäärät on vahvistettu

MAAJOUKKUE / Uutinen
Naisleijonat nähdään tositoimissa seuraavan kerran toukokuussa MM-kisoissa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Naisten MM-kisat oli tarkoitus järjestää Kanadassa huhtikuun aikana. Kisoja on siirretty eteenpäin vallitsevan tilanteen vuoksi ja IIHF on viimein ilmoittanut uuden ajankohdan turnaukselle.

Vallitsevan tilanteen vuoksi IIHF päätti siirtää naisten MM-kisat toukokuulle. Uusi ajankohta on 6.5.-16.5. Naisten turnaus alkaa samana päivänä kun alle 18-vuotiaiden poikien kultamitalien voittaja selviää. 

Kaikki kymmenen joukkuetta ovat vahvistaneet osallistumisensa kisoihin huolimatta koronaviruksen aiheuttamista ongelmista lajin parissa. Joukkueita odottavat karanteenit, tiukat säännöt sekä useat koronavirustestit ennen turnausta, turnauksena aikana sekä sen jälkeen. 

IIHF:n presidentti René Fasel ymmärtää näiden MM-kisojen merkityksen naiskiekon vuosikalenterissa ja lupaa turnauksen saavan enemmän taloudellista tukea.

– Tiedämme, kuinka tärkeä tämä tapahtuma on naiskiekon kalenterissa, erityisesti, kun emme pystyneet pitämään turnausta viime kaudella. Ja nyt on vielä olympialaiset tulossa.

– Kansainväliset jäsenliittomme ilmaisivat huolensa kulujen suhteen, joita tulee kun osallistutaan turnaukseen nykytilanteessa. Olen iloinen, että voimme täyttää tämän aukon ja varmistaa, että kaikki kymmenen joukkuetta pääsee osallistumaan kisoihin. 

Kisat pelataan Kanadassa, jossa ne oli tarkoitus järjestää jo viime vuonna koronaviruspandemian iskiessä.

Lohko A:
USA
Kanada
Suomi
Venäjä
Sveitsi

Lohko B:
Japani
Tšekki
Saksa
Tanska
Unkari

» Lähetä palautetta toimitukselle