Naisleijonat kohtasi Tšekin kaksi kertaa Vierumäellä – kotijoukkueelle tappio ja voitto

MAAJOUKKUE / Uutinen
Viivi Vainikka onnistui iskemään kaksi maalia torstain ottelussa Tšekkiä vastaan.
Vierumäellä pidetty Naisleijonien jää- ja otteluleiri sisälsi kaksi kohtaamista Tšekin kanssa. Kumpikin joukkue voitti yhden kohtaamisista.

Naisleijonat leireili Vierumäellä ja kohtasi Tšekin maajoukkueen keskiviikkona ja torstaina. Voitot jakaantuivat tasan, sillä Tšekki hävisi ensimmäisen ottelun ja Suomi jälkimmäisen.

Keskiviikon ottelussa Suomi johti toisen erän jälkeen 2–0, mutta Tšekki kampesi kolmannessa erässä tasoihin ja venytti pelin voittomaalikilpailuun asti. Ottelu päättyi Tšekin 3–2-voittoon. Suomen maalit tekivät Jenniina Nylund ja Susanna Tapani. Voittomaalikilpailussa Naisleijonien ainoa onnistuja oli Kiira Yrjänen

Naisleijonien kokoonpano koki muutoksia torstain otteluun. Muun muassa Michelle Karvinen ja Rosa Lindstedt huilasivat, kun taas kokoonpanoon nousivat Oona Havana ja Aino Karppinen. Myös maalivahtikaksikko vaihdettiin torstain otteluun. Keskiviikkona torjunut Anni Keisala ja luukkuvahti Meeri Räisänen antoivat tilaa Jenna Silvoselle ja Sanni Aholalle

Torstaina Naisleijonat johti jälleen toisen erän jälkeen, tällä kertaa 3–2-lukemin. Viivi Vainikka onnistui kahdesti ja Tapani kerran. Tšekin maaleista vastasivat Aneta Tejralova ja Natalie Mlynkova.

Edellisestä ottelusta sisuuntunut suomalaisjoukkue onnistui kolmannessa erässä kasvattamaan johtoaan Nelli Laitisen osumalla. Tšekki nousi yhden maalin päähän puoli minuuttia ennen ottelun päättymistä Mlynkovan toisella onnistumisella. Muita maaleja ei enää nähty, joten ottelu päättyi Naisleijonien 4–3-voittoon.

Ennen Tanskan MM-kisoja Naisleijonat kohtaavat vielä Japanin kahden maan turnauksessa Vierumäellä. Ottelut pelataan tiistaina 16.8. ja torstaina 18.8.