Naiskiekon noste on viemässä naisten arvokisoja merkittävien TV-tapahtumien listalle

MAAJOUKKUE / Uutinen
Naisten jääkiekon arvokisoja ollaan nostamassa samaan asemaan miesten arvokisojen kanssa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Liikenne- ja viestintäministeriö on päivittämässä yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien listaa 12 vuoden tauon jälkeen. Naiskiekon arvokisat ovat yksi mahdollisesti listalle nousevista tapahtumista.

Liikenne- ja viestintäministeriö aloittaa yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien listan päivittämisen. Listalle mahdollisesti lisättävien tapahtumien joukossa ovat muun muassa jääkiekon ja jalkapallon naisten arvokisat. Listalla ennestään ovat esimerkiksi miesten jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut.

Naisten jääkiekon arvokisojen nostaminen listalle tarkoittaisi käytännössä sitä, että ne olisi aina televisioitava Suomen alueella siten, että merkittävä osa yleisöstä voisi seurata kisoja maksutta joko suorana tai jälkilähetyksenä.

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan mukaan 12 vuotta sitten viimeksi päivitetyn listan uusiminen on välttämätöntä, sillä tuossa ajassa yhteiskunta ja urheilun kenttä ovat merkittävästi muuttuneet:

− Nykyinen yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien lista ei vastaa tätä päivää. On syytä tarkastella myös naisten suuria urheilutapahtumia ja paraolympialaisia.

Ministeriön tiedotteessa todetaan myös, että 12 vuoden aikana naisten urheilutapahtumien katsojaluvut ovat kasvaneet ja naisten urheilun asema on ratkaisevasti muuttunut.

» Lähetä palautetta toimitukselle