Naapurisopu kannattaa? Varsinaisen peliajan tasapeli veisi sekä Suomen että Ruotsin suoraan puolivälieriin

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomi ei välttämättä tarvitse voittoa suoraan puolivälieräpaikkaan.

Miesten olympiaturnauksen lohkovaiheen jälkeen yksikään joukkue ei vielä putoa turnauksesta pois. Kahdestatoista joukkueesta neljä selviää suoraan puolivälieriin, ja loput kahdeksan pelaavat ensimmäisellä pudotuspelikierroksella päästäkseen näiden neljän vastustajiksi.

Suoran paikan puolivälieriin saa voittamalla lohkon tai olemalla lohkokakkosten vertailussa paras. Vertailussa katsotaan luonnollisesti ensin pisteitä, sen jälkeen maalieroa, tehtyjä maaleja ja niin edelleen.

Turnauksen kolmesta lohkosta yksi on jo pelattu loppuun. B-lohkon toiseksi sijoittui hieman yllättäen Tanska, joka keräsi kuusi pistettä maalierolla 7–6.

Kahdessa muussa lohkossa pelataan vielä yhdet ottelut. A-lohkon kärjessä on Yhdysvallat kuudella pisteellä, perässään Kanada ja Saksa kolmessa pisteessä. Kun varsinaisen peliajan voitosta saa kolme pistettä, on varmaa, ettei tämän lohkon toiseksi sijoittuvalla joukkueella voi olla kuutta pistettä enempää.

C-lohkon kärkikamppailussa kohtaavat kahden ottelun jälkeen puhtaalla pelillä jatkavat Suomi ja Ruotsi. Ottelun voittaja voittaa myös lohkon ja etenee suoraan puolivälieriin. Molemmilla joukkueilla on kuitenkin jo ennen ottelua jo kuusi pistettä, joten suoraan puolivälieräpaikkaan ei vaadita ottelun voittamista.

Jos ottelu on kolmen erän jälkeen tasan, varmistavat kummatkin joukkueet ottelusta vähintään yhden pisteen. Tämä tarkoittaisi, että molemmilla on lohkon päättyessä vähintään seitsemän pistettä, mikä on enemmän kuin muilla lohkokakkosilla.

Varsinaisen peliajan jälkeinen tasatilanne sunnuntain ottelussa toisi siis sekä Suomelle että Ruotsille varman paikan puolivälieriin.

Myös kuusi pistettä saattaa hieman maalierosta riippuen riittää parhaaksi lohkokakkoseksi. Vaadittava maaliero kuitenkin selviää vasta Suomen ja Ruotsin ottelun jälkeen loppuun pelattavan A-lohkon tuloksista. Tässä tilanteessa esimerkiksi muiden lohkojen tulokset tietävä Kanada voi suurinumeroisella voitolla Kiinasta parannella maalieroaan lohkokakkosena.

Tilanne mutkistuu entisestään, jos Saksa voittaa Yhdysvallat varsinaisella peliajalla. Tuolloin lohkon kärkikolmikko olisi kuudessa pisteessä, ja ensin selvitettäisiin keskinäisten otteluiden maalierolla keskinäinen järjestys. Sen jälkeen lohkokakkoseksi päätyneen joukkueen kokonaismaalieroa verrattaisiin muihin lohkokakkosiin.

Jos Kanada ei onnistu ottamaan täysiä pisteitä Kiinalta ja Saksa voittaa Yhdysvallat varsinaisella peliajalla, jää lohkokakkoseksi Yhdysvallat, jonka maaliero ennen Saksa-peliä on selkeästi Suomen vastaavaa parempi.

Muita lohkoja ei siis kuitenkaan Suomen eikä Ruotsin tarvitse miettiä, mikäli sunnuntain ottelusta irtoaa yksikin piste.

» Lähetä palautetta toimitukselle