NHL:ssä on ollut tällä vuosikymmenellä kuusi dopingkäryä − vain Nate Schmidt on jatkanut NHL-uraansa

NHL / Uutinen
Nate Schmidt on kärsinyt pelikieltonsa ja jatkanut NHL-uraansa menestyksekkäästi.
Kuva © Getty Images
Dopingista kärähtäminen on yhtä poikkeusta lukuun ottamatta toistaiseksi ollut haitallista NHL-uran jatkumiselle.

NHL:ssä on nykyisen työehtosopimuksen aikana dopingista kärähtänyt kuusi pelaajaa: Buffalo Sabresin hyökkääjä Zenon Konopka ja Toronto Maple Leafsin hyökkääjä Carter Ashton kaudella 2013−14, Anaheim Ducksin hyökkääjä Shawn Horcoff ja Arizona Coyotesin puolustaja Jarred Tinordi kaudella 2015−16, Vegas Golden Knightsin puolustaja Nate Schmidt ennen kauden 2018−19 alkamista sekä tämän seurakaveri Valentin Zykov tällä kaudella.

Jokaiselle tuomittiin 20 ottelun pelikielto. Konopka myönsi käyttäneensä luvallisesti hankittua tuotetta, jonka sisältämästä kielletystä aineesta hänellä ei ollut tieta. Ashton kertoo käyttäneensä kaksi kertaa joukkuekaverinsa inhalaattoria kärsimiinsä hengitysvaikeuksiin eikä tarkistanut tämän sisältämiä aineita. Horcoff myönsi kokeilleensa hoitomuotoa edistääkseen loukkaantumisesta toipumistaan, mutta ei ollut tietoinen, että hoitomuoto oli NHL:n sääntöjen mukaan kielletty.

Konopka ei enää pelikiellon saatuaan pelannut NHL:ssä, vaan pelasi seuraavalla kaudella kolme ottelua Puolan pääsarjassa, minkä jälkeen hän lopetti uransa. Ashton pelasi pelikieltonsa jälkeen enää seitsemän NHL-peliä ja on kaudesta 2015−16 alkaen pelannut KHL:ssä. Tällä kaudella kanadalaishyökkääjä pelaa Riian Dinamossa.

Horcoff lopetti pelaajauransa pelikieltonsa kärsittyään. Tinordi on pelikieltonsa jälkeen pelannut AHL:ssä ja on tällä hetkellä Milwaukee Admiralsin kapteeni. Zykov on pelikelpoinen aikaisintaan 29. marraskuuta, ja seurakaveri Schmidt on ainoa NHL-uraansa täysipainoisesti jatkanut dopingista kärähtänyt pelaaja. Pelikieltonsa aikana hän esimerkiksi teki kuuden vuoden jatkosopimuksen Golden Knightsin kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle