NHL:n valmentajapalapeli rakentuu – Philadelphia Flyers palkkasi John Tortorellan

NHL / Uutinen
Tulisieluisena tunnettu John Tortorella valmentaa jatkossa Philadelphiassa.
Kuva © Getty Images
Philadelphia Flyers palkkasi John Tortorellan uudeksi päävalmentajakseen. Sopimus on nelivuotinen.

Uutta nostetta hakeva Philadelphia Flyers tiedotti perjantaina kiinnittäneensä John Tortorellan uudeksi päävalmentajakseen.

63-vuotias Tortorella on ollut kuluvan kauden ilman työpaikkaa, kun hänet siirrettiin sivuun Columbus Blue Jacketsin pääkäskijän paikalta.

ESPN:n Kevin Weekesin mukaan Tortorellan sopimus on nelivuotinen. Kahdesti NHL:n parhaan valmentajan palkinnon voittaneesta Tortorellasta tulee yksi liigan parhaiten palkatuista päävalmentajista. Weekesin tietojen mukaan Tortorellan vuosiansiot ovat jatkossa neljä miljoonaa dollaria.

Kovista otteistaan ja suorasta puheestaan tunnetun Tortorellan uran huippukohta osui kevääseen 2004, kun hän valmensi Tampa Bay Lightningin mestaruuteen.

Philadelphiassa pelaa suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen.

NHL:ssä nähtiin uusi päävalmentajasopimus myös torstaina, kun Vegas Golden Knights teki sopimuksen juuri Bostonista pois potkitun Bruce Cassidyn kanssa.

NHL:ssä on käynnissä todelliset valmentajamarkkinat, kun edelleen ilman vahvistettua päävalmentajaa ovat Boston Bruins, Detroit Red Wings, Dallas Stars, Chicago Blackhawks, Edmonton Oilers, Florida Panthers ja Winnipeg Jets.

Juttua korjattu 21.6. Tortorella on voittanut NHL:n parhaan valmentajan palkinnon kaksi kertaa, ei ainoastaan kertaalleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle