NHL:n pikkuruisuus näkyy Yhdysvaltojen TV-katsojamäärissä – Vuoden katsotuin NHL-ottelu jäi kauas sadan joukosta

NHL / Uutinen
NHL painii alemmissa painoluokissa kuin NFL ja NBA.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
NHL:n vuoden katsotuin ottelu ei yllä Yhdysvalloissa 50 katsotuimman urheilulähetyksen joukkoon, vaikka kokonaisuutta dominoiva NFL jätettäisiin huomiotta.

Yksikään NHL-ottelu ei yltänyt viime vuonna lähellekään Yhdysvaltojen sadan katsotuimman TV-lähetyksen joukkoa. Urheilu on maan suosituinta TV-viihdettä, mutta NHL:n osa kokonaisuudessa on pieni.

Tutkimusyhtiö Nielsen on tuottanut listauksen Yhdysvaltojen katsotuimmista TV-lähetyksistä vuonna 2022. Sadasta katsotuimmasta 87 oli amerikkalaista jalkapalloa. Niistä 82 lajin pääliigaa NFL:ää. Vuoden katsotuin lähetys Yhdysvalloissa oli NFL:n loppuottelu, jota katsoi maan sisällä 99,2 miljoonaa ihmistä.

NHL:n katsotuin lähetys oli kuudes finaaliottelu Avalanche–Lightning, jota katsoi Yhdysvalloissa 5,82 miljoonaa ihmistä. Lukema jäi erittäin kauas sadan parhaan joukosta. NHL:n katsotuin ei yllä 50 katsotuimman urheilulähetyksen joukkoon, vaikka kokonaisuutta dominoiva NFL jätettäisiin huomiotta. Sillä listalla 50. paras oli Pekingin talviolympialaisten seitsemännen kisapäivän lähetys, jota katsoi Yhdysvalloissa 9,97 miljoonaa ihmistä.

Yhdysvaltojen neljä suurta liigaa ovat NFL, NBA, MLB ja NHL. Myöskään koripallon NBA ja baseballin MLB eivät päässeet vuoden 2022 katsotuimpien TV-lähetysten sadan kärkeen. NFL eroaa muista kolmesta perustoimintamalliltaan, sillä NFL:ssä pelataan paljon kilpailijoita vähemmän otteluja. NFL:n runkosarja kestää 17 ottelua per joukkue. Yksittäisten ottelujen merkitys on siksi valtavasti suurempi kuin kolmessa muussa liigassa, mikä edesauttaa yksittäisten ottelulähetysten suosiota. Se on yksi dominanssia selittävä syy – toki kaikkinensa amerikkalainen jalkapallo on maan ylivoimaisesti seuratuin urheilulaji.

NFL:n lisäksi sadan suosituimman TV-lähetyksen listalla on viisi miesten amerikkalaisen jalkapallon yliopisto-ottelua, neljä poliittista tapahtumaa, kolme miesten jalkapallon MM-kisojen ottelua, kaksi miesten yliopistokoripallon ottelua, yksi Pekingin talviolympialaisten lähetys, kiitospäivän paraati, Kentucky Derby -hevosurheilutapahtuma ja Oscar-gaala. 

Katsojaluvut sisältävät katsojat, jotka katsoivat ohjelman suorana tai ensiesityksen lähetyspäivänä.

Muokattu 7.1.2023 kello 13.18: Artikkelissa oli aiemmin lähteenä Variety-lehti, jonka sadan katsotuimman lista ei ollut tuorein, vaan vuoden 2022 puolelta. Lähteeksi korjattu tutkimusyhtiö Nielsen.

» Lähetä palautetta toimitukselle