NHL:n pörssikärki Mikko Rantanen on myös lokakuun ykköstähti

NHL / Uutinen
Mikko Rantanen on ollut vastustajille hankala pideltävä.
Kuva © Getty Images
NHL:n syöttö- ja pistepörssejä johtava Mikko Rantanen valittiin kuukauden pelaajaksi.

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen keräsi lokakuun 12 pelissä tehot 5+16. Tehoillaan nuori suomalainen johtaa sekä syöttö- että pistepörssiä. Rantanen palkittiin upeista suorituksistaan valinnalla lokakuun ykköstähdeksi.

Ilman tehoja Rantanen jäi vain yhdessä pelissä ja pelasi kauden alusta alkaen yhdeksän ottelun pisteputken. Yhteensä viidessä pelissä 22-vuotias hyökkääjä saalisti useamman kuin yhden tehopisteen ja peräti kahdessa eri ottelussa pistesaldo oli 1+3.

Pittsburgh Penguinsin Jevgeni Malkin oli kakkostähti ja Chicago Blackhawksin Patrick Kane kolmas. Venäläissentterin tehot kymmenessä pelissä olivat 6+13, eli keskimääräinen pistetahti oli vielä Rantastakin kovempi. Myös Malkin jäi vain yhdessä pelissä ilman pisteitä.

Kane teki 12 pelissä 11 maalia, millä heltisi maalipörssin jaettu ykkössija. Rantasen ja Malkinin tavoin Kane pääsi yhtä lukuunottamatta kaikissa lokakuun peleissä pisteille.

Suomalaisen kenttäpelaajan valinta NHL:n kuukauden pelaajaksi ei ole kovin yleistä, sillä edellisen kerran kunnian sai Teemu Selänne marraskuussa 2006.

» Lähetä palautetta toimitukselle