NHL:n loput runkosarjapalkinnot jaetaan tulevana yönä − Tuukka Rask mukana Vezina Trophy -finalistikolmikossa

NHL / Uutinen
Tuukka Rask voi saada kunniaa tulevana yönä.
Kuva © Getty Images
Tuukka Raskista voi tulla ensimmäinen Vezinan kahdesti voittanut suomalainen. Vezinan lisäksi ensi yönä jaetaan neljä muuta arvostettua pelaajapalkintoa.

NHL-kauden 2019–2020 vielä jakamatta olevat runkosarjapalkinnot saavat uudet omistajansa juuri ennen Stanley Cupin finaalien toisen ottelun alkamista.

Suomen aikaa kello 1.30 alkavassa tilaisuudessa jaetaan viisi palkintoa, jotka kuuluvat sarjan arvostetuimpien yksilöpalkintojen joukkoon.

Suomalaisittain mielenkiinto kohdistuu parhaan maalivahdin Vezina Trophy -palkintoon, jossa yhtenä finalistina on Boston Bruinsin Tuukka Rask. Kaksi muuta finalistia ovat Winnipeg Jetsin Connor Hellebuyck sekä finaalijoukkue Tampa Bay Lightningin Andrei Vasilevski.

Rask on voittanut palkinnon jo kerran aiemmin urallaan, kaudella 2013–2014. Jos Rask nappaa tämän vuoden palkinnon, hänestä tulee ensimmäinen kaksi kertaa Vezina Trophyn voittanut suomalainen. Suomalaisista palkinnot ovat voittaneet Raskin lisäksi Miikka Kiprusoff (2006) ja Pekka Rinne (2018).

Parhaan puolustajan Norris Trophyyn ovat puolestaan finalisteina niin ikään Lightningin Victor Hedman, Washington Capitalsin John Carlson sekä Nashville Predatorsin Roman Josi.

Parhaan tulokkaan palkinnon Calder Trophyn finalisteina ovat puolustajat Cale Makar (Colorado Avalanche) ja Quinn Hughes (Vancouver Canucks) sekä Chicago Blackhawksin hyökkääjä Dominik Kubalik.

Pelaajien äänestämän parhaan pelaajan palkinnon Ted Lindsay Awardin finalisteina ovat Edmonton Oilersin Leon Draisaitl, New York Rangersin Artemi Panarin ja Colorado Avalanchen Nathan MacKinnon.

Täsmälleen sama kolmikko on finalistina myös liigan arvokkaimman pelaajan palkinnossa Hart Trophyssä, jonka voittajan äänestävät kiekkotoimittajien liiton PHWA:n jäsenet.

Toimittajat äänestävät myös Calder- ja Norris Trophyn voittajan. Vezina Trophyn voittajasta äänestävät NHL-seurojen GM:t. Äänestykset on suoritettu ennen pudotuspelien alkua, joten elokuun alussa alkaneilla otteluilla ei ole vaikutusta palkintojen jakamiseen.

Aiemmin jaetut runkosarjapalkinnot:

Art Ross Trophy (pistepörssin voittaja): Leon Draisaitl, Edmonton Oilers
Maurice "Rocket" Richard Trophy (paras maalintekijä): Aleksandr Ovetškin, Washington Capitals ja David Pastrnak, Boston Bruins
Frank J. Selke Trophy (paras puolustava hyökkääjä): Sean Couturier, Philadelphia Flyers
Lady Byng Memorial Trophy (herrasmiespelaaja): Nathan MacKinnon, Colorado Avalanche
Jack Adams Award (paras valmentaja): Bruce Cassidy, Boston Bruins
Jim Gregory -vuoden GM-palkinto: Lou Lamoriello, New York Islanders
William M. Jennings Trophy (vähiten päästettyjä maaleja): Tuukka Rask ja Jaroslav Halak, Boston Bruins
Bill Masterton Memorial Trophy: Bobby Ryan, Ottawa Senators
King Clancy Memorial Trophy: Matt Dumba, Minnesota Wild
Mark Messierin johtajuuspalkinto: Mark Giordano, Calgary Flames

» Lähetä palautetta toimitukselle