NHL-varausta odottava puolustajalupaus Topias Vilén teki jatkosopimuksen Pelicansin kanssa

LIIGA / Uutinen
Topias Vilén pelasi päättyneellä kaudella 35 Liiga-ottelua.
Pelicans kiinnitti NHL-varausta odottavan oman kasvattinsa vuoden jatkosopimuksella.

Pelicans ja Topias Vilén ovat vuoden jatkosopimuksen. Tuoreen jatkosopimuksen myötä Vilénin ja Pelicansin välinen sopimus päättyy keväällä 2023.

Pelicansin kasvatti Vilén murtautui päättyneellä kaudella Pelicansin Liiga-joukkueen vakiokokoonpanoon pelaten lopulta 35 runkosarjan ottelua, joissa hän teki kolme maalia ja viisi syöttöä. Pudotuspelejä nuorelle puolustajalle ei kertynyt. Liiga-otteluiden lisäksi Vilén pelasi kuusi Mestis-ottelua Peliitoissa.

Kotimaan kaukaloiden lisäksi Vilénille on kertynyt kokemusta U18-ikäluokan MM-kisoista, joissa hän pelasi seitsemän ottelua tehoin 0+4.

Pelaajan otteet eivät ole jääneet huomaamatta myöskään joukkueen valmennukselta.

− Viime kausi oli valtava positiivinen yllätys, että "Toppari" pystyi pelaamaan 17-vuotiaana niin hyvin kuin pelasi. Yli 30 ottelua Liigaa oli huikea suoritus, ja siitä on loistava lähteä rakentamaan tulevaa kautta, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä kuvailee pelaajan kehityspolkua seuran julkaisemassa tiedotteessa.

Myös pelaaja itse odottaa kehityksen jatkuvan tutussa ympäristössä.

− Pelsu on ainakin itselleni tosi hyvä paikka kehittyä tällä hetkellä. Hyvä valmennus, joka auttaa joka pelaajaa eteenpäin ja positiivinen ilmapiiri, mikä helpottaa kehittymistä. Puitteet ovat myös kunnossa ja valmennuksessa vielä isona plussana taitojäitä vetävä Tuomo Kärki, Vilén kehuu seuraa.

Vilén on varattavissa kesän NHL-varaustilaisuudessa. Arvioiden mukaan puolustaja varataan kolmannen kierroksen lopussa tai neljännellä kierroksella.

Uutista muokattu 23.07.2021 kello 14:48: Pelaajan sopimuksen tietoja tarkennettu. Tuore sopimus jatkoi aiempaa voimassaollutta sopimusta vuodella.

» Lähetä palautetta toimitukselle