NHL-tulokassopimuksen solminut Matias Maccelli pelaa ensi kaudella Ilveksessä toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella

LIIGA / Uutinen
Maccelli oli viime kaudella alle 20-vuotiaiden pistepörssin kärkeä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Matias Maccelli solmi Arizona Coyotesin kanssa kolmivuotisen tulokassopimuksen keväällä. Nyt NHL-seura ja Ilves ovat sopineet, että hyökkääjä aloittaa ensi kauden liigajäillä lainasopimuksella.

Matias Maccelli, 19, pelaa ensi kaudella Ilveksessä lainasopimuksella Arizona Coyotesista. Laina on toistaiseksi voimassa oleva ja hyökkääjä liittyy tamperelaisjoukkueen harjoitusvahvuuteen 3. elokuuta, kun joukkue kokoontuu.

Viime kauden tulokkaaksi valittu Maccelli teki Coyotesiin kolmivuotisen tulokassopimuksen viime keväänä tehtyään Liigan runkosarjassa tehot 13+17=30. Hän pääsi myös edustamaan Suomea niin alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa kuin A-maajoukkueen EHT-turnauksessa.

Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela kommentoi Maccellin tilannetta seuran tiedotteessa seuraavasti:

− Kyseessä on täysin poikkeuksellinen lahjakkuus ja nykyaikainen dynaaminen huippupelaaja, joka pelaa peliä vahvuuksillaan. Matiaksen pelissä on viihdyttävä "wow-elementti", ja hänen otteitaan on jännittävää seurata. Hyökkääjän nopeus, rohkeus, taito ja vaistot ovat jo mahtavalla tasolla, ja hän tulee edelleen kehittymään päivä päivältä paremmaksi, kun fyysiset ominaisuudet kehittyvät.

Kommentti: Lassi Seppä

Matias Maccelli pelasi viime kaudella ajoittain niin ällistyttävän hyvää jääkiekkoa, että hänellä on täydet mahdollisuudet rikkoa 50 pisteen raja tulevalla kaudella sikäli, kun urheilujohtaja Koskelan mainitsemat fyysiset ominaisuudet ovat ottaneet tarvittavat harppaukset. Taidossa turkulaislähtöinen hyökkääjä pärjää kelle tahansa liigapelurille.

» Lähetä palautetta toimitukselle