NHL sallii pelaajien paluun kotimaihinsa, suomalaisia NHL-pelaajia odottaisi kahden viikon karanteeni − Canucks-organisaatiossa koronavirustapaus

NHL / Uutinen
Winnipeg Jets -hyökkääjä Patrik Laine on vapaa palaamaan Suomeen.
Kuva © Getty Images

NHL keskeytti kautensa viime viikolla maailmassa vallitsevan koronaviruspandemian takia. Nyt liiga sallii pelaajien paluun kotimaihinsa. Se kuitenkin vaatii pelaajilta maahan saapumisen jälkeen omaehtoista karanteenia maaliskuun 27. päivään saakka. Sportsnetin mukaan osa pelaajista lähti kaupungeistaan jo sunnuntai-illan aikana.

Suomalaisilla NHL-pelaajilla on mahdollisen paluun myötä edessään kahden viikon karanteeniaika, sillä Suomen hallituksen maanantaina linjaamien toimenpiteiden myötä ulkomailta palaavat suomalaiset ohjataan 14 päiväksi karanteenia vastaaviin olosuhteisiin.

Tällä hetkellä Yhdysvaltain tautikeskus CDC suosittelee, että yli 50 henkilön kokoontumisia ei järjestetä. NHL:n toiveena on käynnistää harjoitusleirit 45 päivän kuluttua, mutta CDC:n nykyisen suosituksen voimassa ollessa se ei olisi mahdollista.

Canucksin organisaatiossa koronavirustapaus

Vancouver Canucksin organisaatiossa työskentelevällä henkilöllä on todettu koronavirustartunta ja hänet on asetettu kahden viikon karanteeniin. Canucksin mukaan virukseen sairastunut henkilö ei toimi työssään pelaajien, kannattajien ja organisaation urheilutoiminnasta vastaavan henkilöstön kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia keskeyttää jääkiekkosarjoja ympäri maailman. Tältä sivulta löytyy kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Haastattelu
Liiga-seurat saavat nyt lomauttaa pelaajansa, asiantuntija avaa pelaajien heikkoa työttömyysturvaa – "Ei mitään järkeä"
5.4.2020 19:28
Liiga- ja Mestis-jääkiekkoilijan työttömyysturva ja eläkekertymä ovat paljon pienempiä kuin muilla palkansaajilla. Syynä on 1990-luvulla laadittu lain poikkeussäädös. Lisäksi kaikki Liiga- ja Mestis-jääkiekkoilijoiden pelaajasopimukset ovat lainvastaisia.
Uutinen
Ilves tuo markkinoille logollaan varustetut kasvosuojukset − idean takana entinen suomalaismaalivahti
5.4.2020 14:22
Ilves tuo ensimmäisenä liigaseurana markkinoille kasvosuojuksen, jolla on tarkoitus ehkäistä koronavirusepidempian etenemistä. Suojukset tamperelaisseuralle on tehnyt Sasu Hovin omistama yritys.
Artikkeli
Telia kiistää mietteet Liigasta luopumisesta, neuvottelut kauden rahoista ovat kesken – "En usko, että isoa ongelmaa"
3.4.2020 18:58
Telia vahvistaa neuvottelevansa paraikaa Liigan kanssa siitä, millainen Telian maksama mediaoikeusraha on äskettäin päättyneeltä, keskeytyneeltä kaudelta. Telian Olli-Pekka Takanen sanoo, että Telia haluaa jatkaa kumppanuutta vastaisuudessakin.

Lue myös