NHL-pelaajat liittyvät boikottirintamaan − ensi yön ottelut perutaan rasisminvastaisena protestina

NHL / Uutinen
NHL osallistui kannanottoon mustien oikeuksien puolesta.
Kuva © Getty Images
NHL ja sen pelaajayhdistys NHLPA ovat käyneet keskusteluja, joiden lopputuloksena ensi yön pudotuspeliottelut siirretään. NHL-pelaajien protesti liittyy Kenoshan kaupungin tapahtumiin.

Muun muassa ESPN uutisoi, että NHL siirtää Suomen aikaa torstain ja perjantain välisenä yönä pelattavat ottelut. Sarjan johto kävi aiemmin keskusteluja pelaajayhdistys NHLPA:n kanssa. Lisäksi NHL:n monimuotoisuusliitto (Hockey Diversity Alliance) pyysi liigaa peruuttamaan ottelut tulevalta pudotuspelikierrokselta. Monimuotoisuusliiton viesti on selvä: NHL:n tulee liittyä koripallosarja NBA:n boikottirintamaan rasisminvastaisena protestina.

TSN:n toimittaja Pierre LeBrun kertoi, että yli 100 NHL-pelaajaa oli soittanut tummaihoisille kanssapelaajilleen Minnesota Wildin Matt Dumballe ja San Jose Sharksin Evander Kanelle aiheen tiimoilta.

Yhdysvalloissa on ollut vuoden 2020 aikana mielenosoituksia mustien ihmisoikeuksien puolesta. Uusin mielenosoituksia kiihdyttänyt tapaus koettiin Kenoshan kaupungissa Wisconsinin osavaltiossa, kun poliisi ampui tummaihoista Jacob Blakea selkään seitsemän kertaa.

Siirrettävät ottelut ovat New York Islandersin ja Philadelphia Flyersin välillä pelattava ottelu sekä Vancouver Canucksin ja Vegas Golden Knightsin välillä pelattava ottelu. Molemmat ottelusarjat ovat voittojen osalta tilanteessa 1−1.

Pohjoisamerikkalaisten ammattilaisurheilujoukkueiden boikottirintama alkoi, kun NBA-joukkue Milwaukee Bucks kieltäytyä tulemasta kentälle ottelussaan Suomen aikaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Se käynnisti tapahtumasarjan, jonka myötä kaikki NBA:n ottelut kyseiseltä yöltä siirrettiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle