NHL-pelaaja Jori Lehterän huumeoikeudenkäynnissä tapahtui käänne: Syytettä puoltaneita kuulustelulausuntoja ei vahvistettu

NHL / Uutinen
Jori Lehterää syytetään huumausainerikoksesta.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

NHL-pelaaja Jori Lehterän asema häneen kohdistuvan huumerikosepäilyn suhteen on muuttunut. Muutoksen voi tulkita olevan Lehterän kannalta myönteinen.

Toinen laajan huumevyyhdin pääepäillyistä kertoi aiemmin poliisikuulusteluissa myyneensä Lehterälle kokaiinia. Syyttäjä vaatii Lehterälle viiden kuukauden vankeusrangaistusta huumausaineen ostamisesta ja hallussapidosta. Syyte perustuu hyvin pitkälti kyseisen pääepäillyn kuulustelulausuntoihin. Lehterä puolestaan on kiistänyt syyllisyytensä useaan otteeseen sekä kuulusteluissa että julkisesti.

Tänään kyseisen pääepäillyn oikeusavustaja ilmoitti kuitenkin oikeudessa, ettei puolustus vahvista päämiehensä kuulustelulausuntoja. Tiedon vahvistaa Lehterän asianajaja Ari Nieminen.

Käänne ei itsessään muuta Lehterän syytettä. Edelleen käräjäoikeus tekee ratkaisun kuulustelulausuntojen painoarvosta. Merkittävin kysymys on edelleen, kuinka luotettaviksi käräjäoikeus päättää tulkita esitutkinnassa kerrotut asiat.

Nyt vahvistamatta jääneet kuulustelulausunnot eivät koske syytetyistä vain Lehterää.

Toistaiseksi on epäselvää, miten oikeusprosessi jatkuu tästä Lehterän osalta. Lehterä ei ollut tänään paikalla oikeudenkäynnissä Tampereella.

» Lähetä palautetta toimitukselle