NHL-legenda Roberto Luongo päättää pelaajauransa − "Tämä on yksi elämäni vaikeimmista päätöksistä"

NHL / Uutinen
Luongo päätti pitkän uransa.
Kuva © Getty Images
Florida Panthers -maalivahti Roberto Luongo lopettaa uransa viime kauteen. 40-vuotias Luongo debytoi NHL:ssä vuonna 1999.

Veteraanimaalivahti Roberto Luongo, 40, on päättänyt lopettaa pelaajauransa. Twitterissä "Strombone"-nimimerkillä esiintyvä Luongo ilmoitti päätöksestään yhteisöpalvelussa.

Florida Panthersin verkkosivuilla olevassa avoimessa kirjeessä Luongo kertoo ratkaisunsa olleen hyvin vaikea.

− Tämä on yksi elämäni vaikeimmista päätöksistä, ja sen tekeminen kesti pitkään.

− Kahden kuukauden miettimisen ja kehoni kuuntelemisen jälkeen tein päätökseni. Tämä tuntuu oikealta ajankohdalta vetäytyä lajin parista, hän sanoo.

Kanadalainen selittää päätöstään fyysisellä jaksamisella ja sillä, että uuteen kauteen valmistautumisesta on tullut hankalaa.

− Rakastan tätä lajia paljon, mutta sitoutumisesta valmistautumiseen, jonka kehoni tarvitsee, on tullut ylitsepääsemätöntä, Luongo kirjoittaa.

Luongo debytoi NHL:ssä kaudella 1999−2000 New York Islandersin riveissä. Islanders varasi Luongon neljäntenä pelaajana vuoden 1997 varaustilaisuudessa, mutta kanadalaisvahti pelasi joukkueessa ainoastaan 24 ottelua.

Viisi seuraavaa kautta Luongo pelasi Florida Panthersissa, minkä jälkeen hän siirtyi vaihtokaupan yhteydessä Vancouver Canucksiin vuonna 2006. Canucksissa Luongo pelasi kahdeksan kauden ajan toimien myös kahdella kaudella joukkueen kapteenina.

Panthersin riveihin hän palasi niin ikään vaihtokaupan seurauksena vuonna 2014. Hän pelasi Floridan palmujen alla loppu-uransa aina tähän päivään saakka. Yksi kanadalaisen NHL-uran kohokohdista oli pudotuspelikevät vuonna 2011, kun Canucks eteni aina Stanley Cup -finaaleihin saakka. Boston Bruins oli silloin kuitenkin Canucksia parempi voitoin 4−3.

Luongo valittiin urallaan viisi kertaa NHL:n tähdistöotteluun ja hän pelasi kolmissa olympialaisissa Kanadan paidassa. Hän on voittanut maajoukkueurallaan kultaa MM-kisoissa, olympialaisissa ja World Cupissa.

Kanadalaisen nykyinen sopimus ulottuu vuoteen 2022 saakka. Hän solmi Canucksin kanssa 12 vuoden jättisopimuksen vuonna 2009, ja se alkoi kaudella 2010−11. Canucks ja Panthers maksavat yhdessä Luongon loppu-uran palkan.

» Lähetä palautetta toimitukselle