NHL-komissaari Bettman ei lieventänyt Nazem Kadrin pelikieltoa – Mahdollisuus hakea muutosta vielä ulkopuoliselta sovittelijalta

NHL / Uutinen
Kadri joutuu vielä olemaan sivussa Avalanchen peleistä.
Kuva © Getty Images
Ottelusarjaa Vegas Golden Knightsia vastaan 1–0 johtava Colorado Avalanche voi nykyisen tuomion perusteella saada Nazem Kadrin takaisin kokoonpanon vasta seiskapeliin, jos sarja yltää niin pitkälle.

Colorado Avalanchen hyökkääjä Nazem Kadri sai kahdeksan ottelun pelikiellon 21.5. taklattuaan päähän St. Louis Bluesin puolustajaa Justin Faulkia. Kadri jätti vetoomuksen tuomiostaan, minkä johdosta NHL:n komissaari Gary Bettman järjesti kuulemisen 27. toukokuuta. Bettmanin päätös oli pitää Kadrin pelikielto ennallaan.

Kolme ottelua pelikiellostaan jo kärsinyt Kadri voi vielä hakea muutosta tuomioonsa. Jos Avalanchen ja Vegas Golden Knightsin sarja venyy seitsemänteen otteluun, Kadri on pelikelpoinen silloin. Jos taas Avalanchen kausi päättyy ennen Kadrin pelikiellon täyttymistä, hän kärsii lopun pelikiellon ensi kauden runkosarjan alussa.

Kadri on kahdesti aiemmin saanut pelikieltoa pudotuspeleissä: Toronto Maple Leafsin paidassa hän kolmen ottelun pelikiellon taklattuaan Boston Bruinsin Tommy Wingelsiä keväällä 2018. Vuotta myöhemmin hän löi poikittaisella mailalla Bruinsin Jake DeBruskia, mistä seurasi ottelusarjan loppuun kestävä panna – eli viisi peliä.

» Lähetä palautetta toimitukselle