NHL-kokemusta kerännyt Quinton Howden Jukureihin, Harjun koeajalle jatkoa

LIIGA / Uutinen
Howden pelasi Winnipeg Jetsin riveissä kaudella 2016−2017.
Kuva © Getty Images
Jukurit saa hyökkäykseensä NHL-kokemusta, kun kanadalainen Quinton Howden liittyy mikkeliläisryhmään. Joukkueessa koeajalla olleen Johan Harjun testijakso saa myös jatkoa.

Jukurit on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Quinton Howdenin kanssa. 30-vuotiaan kanadalaishyökkääjän sopimukseen sisältyy kuukauden koeaika. Howden pelasi viime kauden Saksan DEL-liigassa Kölner Haiessa, mutta on ollut alkukauden ilman seuraa.

Sekä keskellä että laidassa pelaamaan pystyvä Howden on Florida Panthersin ykköskierroksen varaus kesältä 2010. Pohjois-Amerikassa hyökkääjä sai vyölleen 214 AHL-ottelua, joiden lisäksi hän esiintyi NHL:ssä 97 ottelussa. Panthersin lisäksi Howden edusti myös Winnipeg Jetsiä.

− Quinton on hyvin liikkuva ja monipuolinen hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan niin laidassa kuin keskellä. Hän tuo koppiin myös kokemuksen tuomaa johtajuutta, jonka lisäksi hänen pelityylinsä sopii erinomaisesti meidän tapaan pelata, Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen kertoi.

Viimeiset viisi kautta Howden on pelannut Euroopassa keräten kokemusta DEL:n lisäksi KHL:stä ja SHL:stä. Viime kaudella hyökkääjä teki DEL:ssä 45 ottelussa 18 tehopistettä.

Howden on edustanut myös Kanadaa sekä nuorten että aikuisten maajoukkueessa. Palkintokaapissa ovat alle 20-vuotiaiden MM-hopea- ja pronssimitalit sekä olympiapronssi Pjongjangin kisoista keväältä 2018. 

Kanadalaishyökkääjä saapuu Mikkeliin loppuviikosta ja on mahdollisesti joukkueen käytettävissä jo ensi tiistaina pelattavassa CHL-ottelussa Fribourg-Gottéronia vastaan.

Mikkeliläisseura tiedotti myös, että kuukauden koeajalla joukkueessa pelanneen ruotsalaishyökkääjän Johan Harjun sopimusta on jatkettu kolmella viikolla 27. marraskuuta saakka ulottuvaksi. 36-vuotias hyökkääjä on pelannut mikkeliläisryhmässä yhdeksän ottelua, joissa on iskenyt yhden maalin.

− Johan on parantanut otteitaan saatuaan enemmän pelejä alle, ja haluamme nähdä, kuinka paljon hän pystyy ulosmittaamaan omaa potentiaaliaan, Hakkarainen kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle