NHL keventää koronarajoituksia rokotettujen joukkueiden osalta – tällä hetkellä muutokset koskevat vain Yhdysvalloissa pelaavia joukkueita

NHL / Uutinen
Yhdysvalloissa pelaavat joukkueet saavat helpostusta koronarajoituksiin.
Kuva © Getty Images
NHL keventää koronarajoituksia niiden joukkueiden osalta, jotka on rokotettu kokonaan. Ainakin aluksi rajoitusten keventäminen koskee vain Yhdysvalloissa pelaavia joukkueita.

NHL keventää koronarajoituksia jo kokonaan rokotettujen joukkueiden osalta. Pelaajien katsotaan olevan kokonaan rokotettuja kaksi viikkoa viimeisen rokoteannoksen saannin jälkeen. Jotta joukkue voisi noudattaa kevennettyä ohjeistusta, pitää mukana matkustavista henkilöistä 85 % täyttää vaadittavat kriteerit.

Kun joukkue täyttää vaadittavat kriteerit, sen pelaajat voivat viettää aikaa keskenään myös joukkueiden harjoitustilojen ulkopuolella. Pelaajat saavat syödä keskenään ulko- ja sisätiloissa sekä viettää aikaa toistensa hotellihuoneissa.

Kokonaan rokotettujen pelaajien ei tarvitse jäädä karanteeniin, jos he ovat altistuneet tartunnalle. Pelaajien ei myöskään tarvitse käydä koronatestissä päivinä, jolloin joukkue ei pelaa.

Muutokset koskevat tällä hetkellä vain Yhdysvalloissa pelaavia joukkueita. Kanadalaisjoukkueissa pelaavat pelaajat ovat saaneet jo rokotteita, mutta vaadittavat kriteerit eivät täyty vielä hetkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle