NHL-kauden jatkuminen on entistä todennäköisempää: "Minulle on kerrottu, että testaaminen on mahdollista ja siihen on tarpeeksi ihmisiä"

NHL / Uutinen
Gary Bettman ei ole saanut levätä, vaikka NHL onkin ollut tauolla.
NHL-kausi 2019–2020 on ollut maaliskuun 12. päivän jälkeen seisahduksissa. Viime päivinä Pohjois-Amerikasta on alkanut kuulua erilaista tietoa kauden jatkumisen suunnittelusta. Juuri nyt näyttää siltä, että heinä-elokuussa pelataan jälleen maailman parasta jääkiekkosarjaa.

Viimeisen viikon aikana Pohjois-Amerikassa NHL-joukkueiden omistajat ja GM:t ovat käyneet kovia keskusteluja muun muassa NHL-kauden jatkamisesta sekä NHL:n varaustilaisuuden järjestämisajankohdasta.

Tällä viikolla pitäisi tulla selvyyksiä molempiin. NHL-kauden jatkamisen kynnyskysymyksinä ovat pelipaikat ja se, kyetäänkö pelaajia ja toimihenkilöitä testaamaan tarpeeksi ilman, että se veisi sairaaloista henkilökuntaa pois. NHL.comin toimittaja Nick Cotsonikan haastattelussa NHL:n komissaari Gary Bettman kertoo seuraavaa.

– Minulle on kerrottu, että testaaminen on mahdollista ja siihen on tarpeeksi ihmisiä. Testaajien määrä lisääntyisi vielä kahden kuukauden sisällä, mutta emme me voi hypätä sairaaloiden edelle tärkeysjärjestyksessä.

NHL:n loppukauden läpiviemisestä on pohdittu erilaisia versioita. Viimeisin keskustelunaihe on mahdollinen 24 parhaan joukkueen pudotuspeliformaatti, jossa ensimmäisellä kierroksella ratkottaisiin joukkueet, jotka pääsevät varsinaisiin 16 joukkueen pudotuspeleihin.

Pelipaikoiksi on suunniteltu jopa kahdeksaa potentiaalista hallia ja kaupunkia, joissa kaikissa olisi kuusi joukkuetta. Kanada saattaa jäädä lainsäädännöllisistä syistä pois, joten mahdollisuus on myös sille, että kausi pelataan kahdella paikkakunnalla loppuun ja kummassakin on 12 joukkuetta.

Ottawa Senatorsin omistaja Eugene Melnyk ei ainakaan Sportsnetin haastattelussa nähnyt esteenä sitä, että kesällä pelattaisiin jääkiekkoa.

– Mikä olisi sen parempaa kuin grillailla kotona sunnuntaisena kesäiltapäivänä ja katsoa jääkiekkoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle